Sysmän kunta keskittyy ydintoimintaansa

26.8.2019

Vapo toimittaa kaukolämpöä Sysmän kunnalle. Myymällä kaukolämpöliiketoiminnan ja kaukolämpöverkkonsa Vapolle Sysmän kunta vapautti resursseja ydintehtäviinsä, kuten opetus- ja sosiaalipalveluihin.

Sysmän oma kaukolämpötuotanto ei enää täyttänyt kiristyviä ympäristönormeja, ja liiketoiminta todettiin pidemmällä aikavälillä kunnalle kannattamattomaksi. Sysmä valitsi Vapon, koska se on kokenut ja luotettu kumppani.

-Ajattelimme, että iso ja kokenut operoija pystyy toimittamaan kaukolämpöä kuntalaisille tehokkaammin kuin kunta, jolla ei ole alalla juurikaan omaa osaamista, Sysmän kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki kertoo.

– Sysmän kaukolämpöverkon piirissä on yli 60 asiakasta, ja lämmöntarve on noin 12 000 MWh. Käytämme kaukolämpöverkon tarvitseman energian tuottamiseen modernia ja ympäristönormien mukaista biokattilaa, Vapon myyntipäällikkö Tapio Pötry kertoo.

– Huolehdimme siitä, että kaukolämpöä toimitetaan luotettavasti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti kuntalaisille. Kaikkien kaukolämpöasiakkaidemme käytössä on myös tuntiluenta ja asiakasportaali, E-laskutus sekä keskitetty asiakaspalvelu, Pötry kertoo kaukolämpöasiakkaille suunnatuista palveluista.

Katso referenssi