Kustannustehokkuutta ja varmuutta energiantuotantoon

Yli 100 energiantuotantolaitoksen kokemuksella

Tarjoamme energiaratkaisuita teollisuudelle, energiayhtiöille ja kunnille. Asiantuntijamme suunnittelevat energiaratkaisut aina yhdessä kanssasi, millä varmistamme, että ne vastaavat tarpeitasi. Voimme toteuttaa kokonaisia energiantuotantolaitoksia avaimet käteen -periaatteella, tai ottaa vastuullemme vain osan energiantuotannostasi.

Haluamme, että energiaratkaisuasiakkaat hyötyvät myös Vapon polttoainekokemuksesta
Markus Hassinen
Liiketoimintajohtaja, Vapo Oy

Lämpöä kunnille ja lämpöyhtiöille

Toimitamme usealla paikkakunnalla lämpöä kuntien ja lämpöyhtiöiden omistamiin kaukolämpöverkkoihin. Kumppanuus on hoidettu siten, että vastaamme lämmöntuotannosta kokonaisuudessaan ja kunta tai lämpöyhtiö jakelee kaukolämmön loppukäyttäjille. Lämpöliiketoimintamallissa lunastamme tai vuokraamme kunnalta koko lämpöliiketoiminnan ja vastaamme lämpöyrittäjänä koko toiminnasta. Sitoudumme toimittamaan lämpöä asiakaskohtaisesti sovituin ehdoin.

Lue lisää ratkaisuista kunnille

Suurkiinteistöille lämmöntuotannon ulkoistaminen on toimiva vaihtoehto

Lämmöntuotannon ulkoistaminen meille tarjoaa suurkiinteistöille kustannustehokkaan lämmönhankintavaihtoehdon. Suurkiinteistöille (lämmöntarve yli 3 000 MWh/a) tarjoamme pellettienergialla tuotettua lämpöä. Vastaamme lämpökeskuksen investoinneista, polttoainehuollosta, laitosten ylläpidosta ja tarvittaessa myös käytöstä. Suuremman kokoluokan kohteissa saatavilla on myös muihin biopolttoaineisiin perustuvia ratkaisuja.

Teollisuudelle prosessilämpöä ja -höyryä

Olemme merkittävä teollisuuden prosessilämmön ja -höyryn toimittaja Suomessa. Tarjoamme teollisuusasiakkaillemme monipuolisia energiaratkaisuja joustavasti ja yksilöllisesti kunkin asiakkaan tarpeiden pohjalta.

Energiantuotantoratkaisut

Tarjoamme energiaratkaisuja, kuten lämpölaitoksia teollisuudelle, energiayhtiöille ja kunnille. Yhdessä asiakkaan kanssa valitsemme hänelle parhaan energiaratkaisun. Voimme tarjota joko osa- tai kokonaisratkaisua. Energiaratkaisuissamme keskitymme laitoksen energiatehokkuuteen ja korkeaan käytettävyyteen koko sen elinkaaren ajan. Energiantuotantoratkaisuitamme tukee vuosikymmenien kokemus polttoainetuotannosta ja toiminnasta. Tarjoamme asiakkaillemme parempaa kustannustehokkuutta ja korkeaa käytettävyyttä.

Voimme tarjota energiantuotantoon joko osa- tai kokonaisratkaisua.
Mika Hillu
Myyntijohtaja, Vapo Oy

Energiantuotanto palveluna

Tarjoamme asiakkaillemme energiantuotannon tuottavuutta kasvattavia palveluita, kuten käyttö-­, asiantuntija-­ sekä varallaolopalveluita.

Palvelumme perustuvat asiantuntijaosaamiseen, toimintamme laajuuteen sekä kokemukseemme lämmön ja sähkön tuotannosta sekä kaukolämpötoiminnasta. Voimme ottaa asiakkaan energiantuotannon harteillemme osittain, tai kokonaan.

Asiakkaiden näkökulmasta tarjoamme pienemmillekin energiantuotantolaitoksille mahdollisuuden hyödyntää aiemmin vain suuremmissa tuotantolaitoksissa käytettyjä ratkaisuja, esimerkiksi tuotannonsuunnittelussa ja -seurannassa. Sovimme asiakaskohtaisesti palvelun yksityiskohdista.

Asiakas voi huoletta keskittyä ydintoimintaansa.
Markus Hassinen
Liiketoimintajohtaja, Vapo Oy

Käyttöpalvelu on saanut paljon suosiota

Tarjoamme kunnille ja energiayhtiöille heidän energiatuotantonsa operointiin käyttöpalvelua. Käyttöpalvelun avulla voimme tehostaa asiakkaan energiantuotantolaitosten käyttöä sekä parantaa kokonaistuottavuutta.

Käyttöpalvelun keskiössä on 24/7 -periaatteella toimiva moderni ja tietoturvallinen valvonta- ja käyttökeskus. Käyttökeskuksessa asiakkaan laitoksia operoivat voimalaitosprosesseihin erikoistuneet asiantuntijat. Käyttöpalvelu maksaa itsensä takaisin jopa alle vuodessa.

Katso lisätietoja Vapon Käyttöpalvelusta

Tarjoamme sinulle

  • Tuotantolaitoksen korkeaa käytettävyyttä kotimaisilla polttoaineilla. Minimoimme kalliin öljyn tai kaasun käytön.
  • Varmistamme paikallisten polttoaineiden saatavuuden koko asiakkuutesi ajaksi.
  • Valvomme tuotantoprosessia joka hetki keskusvalvomosta. Meiltä myös paikallinen käyttöhenkilöstö vastaamaan ennakoivasta kunnossapidosta ja hälytyskäynneistä.
  • Hankimme käyttöösi riittävästi vara- ja säätötehoa sekä tarvittaessa kahdennamme kriittisimmät toiminnot.

Sinä hyödyt

  • Vapauttamalla itsesi energiaan liittyvistä ongelmista ja riskeistä, jolloin voit keskittyä omaan ydintoimintaasi.
  • Valitsemalla yhdessä teknologian ja ratkaisun, jotka varmistavat energiatehokkuuden sekä energiantuotantolaitoksessa että omissa tuotantoprosesseissasi.
  • Huolehtimalla käytön aikaisista erityistilanteista, kuten regulaatiomuutoksista tai muutoksista toimintasi laajuudessa.

Ota yhteyttä!

Täytä yhteydenottolomake

Minulle saa lähettää Vapon uutiskirjeitä jatkossa. Samalla vahvistan, että olen tutustunut tietosuojaselosteeseen:
Energiamyynnin yhteystiedot