Kauppa

Kotimainen kaukolämpö lisää hyvinvointia lähellä

Kaukolämpö on helppo ja vaivaton lämmitysmuoto  

Kaukolämpö on helppo ja huoleton lämmitysmuoto. Kaukolämmön ansiosta kotisi huonelämpötila pysyy tasaisena ja lämmintä vettä on aina saatavilla riittävästi.  Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysjärjestelmä ja se sopii kaikkien kotien ja kiinteistöjen lämmittämiseen.

Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa kaukolämpöasioissa

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Onko lämmönjakelussasi häiriö?

Häiriötiedotteet ja 24 h vikapäivystysnumero 

Tutustu uuteen kaukolämpöportaaliin

Oletko jo tutustunut uuteen kaukolämpöportaaliimme? Kaukolämpöportaalissa voit seurata kaukolämmön kulutusta, budjetoida kustannuksia ja seurata budjetin toteutumista kuukausittain. Palvelusta näet myös tämänhetkisen ja tulevan kaukolämmön hinnan. Voit luoda oman tunnuksen kaukolämmön seurantaan. Kiinteistöjen liittämistä varten tarvitset asiakas- ja käyttöpaikkanumeron, jotka löydät kaukolämpölaskultasi.

Siirry kaukolämpöportaaliin

Kehitämme tuntiluentaa ja kaukolämmön hinnoittelua

Olemme ottamassa käyttöön tuntiluennan asiakkaiden lämmönkulutuksesta tämän vuoden aikana. Sen ansiosta voimme tarjota sinulle tarkempaa tietoa kiinteistösi lämmönkulutuksesta ja kehittää energiantuotantoamme energiatehokkaammaksi. Kerromme tarkemmin kaukolämmön hinnoittelusta paikkakuntakohtaisilla sivuilla. Kehitämme kaukolämmön hinnoittelua kausiperusteiseksi.

Otamme käyttöön nykyaikaisen kausihinnoittelun seitsemällä paikkakunnalla kesällä 2017

Siirrymme kesällä 2017 nykyaikaiseen kausihinnoitteluun Hammaslahden, Jokelan, Karkkilan, Reijolan, Ruoveden, Sysmän ja Tohmajärven osalta. Kausihinnoittelu muuttaa energiamaksua ja tarkistamme sammalla perusmaksua siten, etteivät kaukolämmön asiakkaiden vuotuiset lämmityskustannukset keskimäärin muutu. Kausihinnoittelu antaa sinulle mahdollisuuden erityisesti talvikaudella suurempaan säästöön lämmityskustannuksista pienentämällä talven huippukulutusta. Uusi hinnoittelumalli huomioi paremmin myös rakennusten energiatehokkuuden parannustoimenpiteet. Kausihinnoittelu vastaa paremmin kaukolämmön tuotannon kustannuksia, jotka ovat korkeammat talvella kuin kesällä. Kausihinnoittelu on vuoden 2017 alusta lähtien ollut käytössä Mynämäellä ja se on saanut hyvin positiivista palautetta. Lue lisää paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Siirry oman paikkakuntasi sivuille

Paikkakuntakohtaisille sivuille olemme koonneet tiedot kaukolämpöverkon hinnoista ja sijainnista.

Kaukolämpö työllistää paikallisesti

Tuotamme kaukolämmön pääosin kotimaisin ja paikallisin voimin. Energiantuotantoketjumme työllistää paikallisia yrityksiä tuotanto-, kuljetus- ja polttovaiheissa. Pyrimme siihen, että käyttämämme kotimainen polttoaine tulee mahdollisimman läheltä ja korkeintaan 100 km päästä. Käyttämämme kotimainen polttoaine on vastuulliesti ja kestävästi tuotettua.

Kotimaisuus varmistaa kaukolämmön hintavakauden

Kotimaisen polttoaineen käyttö lisää paikallista hyvinvointia ja mahdollistaa kaukolämmön hintavakauden. Kaukolämpö on myös ympäristöystävällinen valinta. Käyttämästämme polttoaineesta yli 90 % on kotimaista ja lähes puolet uusiutuvaa polttoainetta, kuten metsähaketta ja pellettiä. Öljyn ja sähkön suuret hintavaihtelut eivät vaikuta kotimaisilla polttoaineilla tuotettuun kaukolämpöön.

Kaukolämpö on energiatehokasta ja ympäristöystävällistä

Panostamme kaukolämmön jakelussa ja tuotannossa energiatehokkuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen. Huolehdimme 16 kaukolämpöverkon toiminnasta eri puolilla Suomea. Huollamme kaukolämpöverkkojamme säännöllisesti ja tarkkailemme kaukolämpöverkkojemme toimintaa ympäri vuorokauden käyttökeskuksestamme Tikkurilasta, jolloin pystymme reagoimaan häiriöihin heti.  Sinun tehtäväksi jää nauttia kaukolämmöstä!

Liity kaukolämpöön

Liittyminen kaukolämpöverkkoon on sinulle vaivatonta ja tarjoamme avaimet käteen -palvelua. Lue lisää kaukolämpöön liittymisestä.

Liity kaukolämpöön