Kotimainen kaukolämpö lisää hyvinvointia lähellä

Kaukolämpö on helppo ja vaivaton lämmitysmuoto  

Kaukolämpö on helppo ja huoleton lämmitysmuoto. Kaukolämmön ansiosta kotisi huonelämpötila pysyy tasaisena ja lämmintä vettä on aina saatavilla riittävästi.  Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysjärjestelmä ja se sopii kaikkien kotien ja kiinteistöjen lämmittämiseen.

Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa kaukolämpöasioissa

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Onko lämmönjakelussasi häiriö?

Häiriötiedotteet ja 24 h vikapäivystysnumero 

Tärkeä päivitys kaukolämpölaskusi maksutietoihin

Vapo Oy:n hallitus on päättänyt siirtää Vapo Oy:n (Y-tunnus 0174817-6) harjoittaman lämpö- ja sähköliiketoiminnan täysin omistamalleen tytäryhtiölleen Vapo LS Oy:lle (Y-tunnus 3006214-9). Liiketoiminnan siirto on voimassa 1.9.2019 alkaen. Muutos perustuu konsernin strategiaan, jossa yksi painopiste on teollisuudelle ja kunnille tarjottavissa infra-struktuuriratkaisuissa ja uusiutuvassa energiassa sekä tähän liittyvän palveluliiketoiminnan kehittämisessä.

Kaukolämpösopimukset siirtyvät automaattisesti uuden yhtiömme Vapo LS Oy:n pariin ja lämmöntoimitus jatkuu entisellään. Yhtiömuutoksen johdosta kaukolämpölaskujen maksutiedot muuttuvat. Huomioithan muutokset seuraavan laskun yhteydessä.

Katso uudet maksuohjeet

Tutustu kaukolämpöportaaliin

Oletko jo tutustunut  kaukolämpöportaaliimme? Kaukolämpöportaalissa voit seurata kaukolämmön kulutusta, budjetoida kustannuksia ja seurata budjetin toteutumista kuukausittain. Palvelusta näet myös tämänhetkisen ja tulevan kaukolämmön hinnan. Voit luoda oman tunnuksen kaukolämmön seurantaan. Kiinteistöjen liittämistä varten tarvitset asiakas- ja käyttöpaikkanumeron, jotka löydät kaukolämpölaskultasi.

Siirry kaukolämpöportaaliin

Kehitämme tuntiluentaa ja kaukolämmön hinnoittelua

Olemme parantaneet kaukolämmön kulutuksen seurantaa. Lähes kaikki lämmittämistämme kiinteistöistä ovat nyt tuntiseurannassa. Sen ansiosta voimme tarjota sinulle tarkempaa tietoa kiinteistösi lämmönkulutuksesta ja kehittää energiantuotantoamme energiatehokkaammaksi. Kerromme tarkemmin kaukolämmön hinnoittelusta ja muutoksista asiakaspalvelusivuillamme sekä paikkakuntakohtaisilla sivuilla.

Nykyaikainen kausihinnoittelu on käytössä jo usealla kaukolämpöpaikkakunnallamme

Olemme siirtyneet kausihinnoitteluun Hammaslahden, Jokelan, Karkkilan, Mynämäen, Reijolan, Ruoveden, Rääkkylän, Sysmän ja Tohmajärven kaukolämpöverkoissa. Kausihinnoittelu tarkoittaa energiamaksun muuttumista kausittain siten, että kesällä energiamaksu on alhaisin ja talvella korkeampi. Kausihinnoitteluun siirtymisessä ja pyritään siihen, etteivät kaukolämmön asiakkaiden vuotuiset lämmityskustannukset keskimäärin muutu. Kausihinnoittelu vastaa paremmin kaukolämmön tuotannon kustannuksia, jotka ovat korkeammat talvella kuin kesällä. Uusi hinnoittelumalli huomioi paremmin myös rakennusten energiatehokkuuden parannustoimenpiteet.

Lue lisää hinnoittelunmuutoksesta asiakaspalvelumme tai paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

 

Siirry oman paikkakuntasi sivuille

Paikkakuntakohtaisille sivuille olemme koonneet tiedot kaukolämpöverkon hinnoista ja sijainnista.

Kaukolämpö työllistää paikallisesti

Tuotamme kaukolämmön pääosin kotimaisin ja paikallisin voimin. Energiantuotantoketjumme työllistää paikallisia yrityksiä tuotanto-, kuljetus- ja polttovaiheissa. Pyrimme siihen, että käyttämämme kotimainen polttoaine tulee mahdollisimman läheltä ja korkeintaan 100 km päästä. Käyttämämme kotimainen polttoaine on vastuullisesti ja kestävästi tuotettua.

Kotimaisuus varmistaa kaukolämmön hintavakauden

Kotimaisen polttoaineen käyttö lisää paikallista hyvinvointia ja mahdollistaa kaukolämmön hintavakauden. Kaukolämpö on myös ympäristöystävällinen valinta. Käyttämästämme polttoaineesta yli 90 % on kotimaista ja lähes puolet uusiutuvaa polttoainetta, kuten metsähaketta ja pellettiä. Öljyn ja sähkön suuret hintavaihtelut eivät vaikuta kotimaisilla polttoaineilla tuotettuun kaukolämpöön.

Kaukolämpö on energiatehokasta ja ympäristöystävällistä

Panostamme kaukolämmön jakelussa ja tuotannossa energiatehokkuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen. Huolehdimme 16 kaukolämpöverkon toiminnasta eri puolilla Suomea. Huollamme kaukolämpöverkkojamme säännöllisesti ja tarkkailemme kaukolämpöverkkojemme toimintaa ympäri vuorokauden käyttökeskuksestamme Tikkurilasta, jolloin pystymme reagoimaan häiriöihin heti.  Sinun tehtäväksesi jää nauttia kaukolämmöstä!

Liity kaukolämpöön

Liittyminen kaukolämpöverkkoon on sinulle vaivatonta ja tarjoamme avaimet käteen -palvelua. Lue lisää kaukolämpöön liittymisestä.

Liity kaukolämpöön