Kaukolämmön asiakaspalvelun yhteystiedot

Asiakaspalvelumme palvelee sinua arkisin klo 9-15 kaikissa kaukolämpöön liittyvissä asioissa.

Vapo Lämpö ja sähkö
Ratatie 11
01300 Vantaa
puh. 020 331 040
kaukolampo@vapo.fi

 Voit ilmoittaa laskutusosoitteen muutoksesta sekä kiinteistökaupasta helposti alla olevien lomakkeiden kautta. Palvelemme sinua myös kaukolämpöportaalissa.

Yhteystietokysely

Olemme kesällä 2018 päivittämässä asiakkaidemme yhteystiedot ajan tasalle. Olemme olleet tekstiviestitse, sähköpostitse, puhelimitse tai postitse yhteydessä asiakkaihimme. Jokaisen kaukolämpöasiakkaamme tulee vastata kyselyyn, jotta voimme varmistaa, että yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Kaukolämpösopimusten päivittäminen

Olemme käyneet läpi sopimusarkistojamme kesäkuun 2017 aikana. Puutteiden vuoksi olemme päivittämässä joidenkin asiakkaiden sopimuksia. Joidenkin asiakkaiden sopimukset päivitetään vesivirtaperusteiseen laskutukseen siirtymisen johdosta. Olemme näihin asiakkaisiin yhteydessä erikseen.

Muuttuuko laskutusosoitteesi?

Ilmoita meille laskutusosoitteen muutoksesta helposti ja nopeasti alla olevalla lomakkeella.

 

Tee osoitteenmuutos

Teitkö kiinteistökaupan?

Voit ilmoittaa kiinteistökaupasta meille kätevästi sähköisellä lomakkeella.

 

Ilmoita kiinteistökaupasta

Palvelemme sinua myös kaukolämpöportaalissa

Kaukolämpöportaalissa voit seurata kaukolämmön kulutusta, budjetoida kustannuksia ja seurata budjetin toteutumista kuukausittain. Palvelusta näet myös tämänhetkisen ja tulevan kaukolämmön hinnan. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön portaalin kautta.

Siirry kaukolämpöportaaliin

Onko lämmönjakelussasi häiriö?

Ilmoita kaukolämmön jakeluhäiriöistä vikapäivystysnumeroomme 020 334 020. Vikanumero palvelee 24 h.

Katso häiriötiedotteet

Päivitämme vanhentuneita termejä ja hinnastoja

Olemme siirtyneet käyttämään hinnastossamme ja kaikissa kaukolämpöverkoissamme nykyaikaisia termejä. Käytämme jatkossa termiä laskutusvesivirta. Laskutusvesivirta korvaa termit tilausvesivirta, tilausteho ja rakennustilavuus. Samalla olemme yhtenäistäneet kaikkien kaukolämpöverkkojen perusmaksun hinnoittelun vesivirtaperusteiseksi. Kaikilla asiakkaillamme on siten mahdollisuus vaikuttaa perusmaksun suuruuteen omalla kulutuksellaan.

Laskutusvesivirtaan siirtyminen mahdollistaa tulevaisuudessa helpomman vesivirtojen tarkasteluprosessin, kun sopimusvesivirtaa ja sopimuksia ei tarvitse välttämättä uusia. Kaukolämmön hinnoittelu on näin asiakkaillemme oikeudenmukaista, kun laskutusvesivirrat tarkastetaan säännöllisesti edellisten vuosien toteutuneen tuntikulutuksen perusteella. Lue lisää laskutusvesivirran ja sopimusvesivirran eriyttämisestä Energiateollisuus ry:n suosituksesta K15/2014.

Laskutusvesivirtojen tarkastukset on aloitettu

Tuntiluentaan siirtyminen on mahdollistanut laskutusvesivirtojen tarkastamisen todellisen kulutuksen mukaan. Hinnoittelu muuttuu oikeudenmukaisemmaksi ja reilummaksi, kun asiakkaat maksavat tasapuolisesti vain oman lämmönkäyttönsä mukaan. Laskutusvesivirtoja pyritään tarkastamaan säännöllisesti, niin että esimerkiksi asiakkaiden energiatehokkuustoimenpiteet vaikuttavat laskutusvesivirtaan.

Laskutusvesivirtatarkastuksia on tehty jo osassa kaukolämpöverkkoja vuodesta 2017 alkaen. Laskutusvesivirtoja tarkastetaan tulevaisuudessa lisää ja tarkastuksia tehdään säännöllisesti, jotta hinnoittelu olisi kaikille oikeudenmukaisempaa.

Miten laskutusvesivirta määritetään?

Laskutusvesivirta tarkistetaan talviajan tunnittaisen kaukolämmön vesivirran kulutuksen perusteella. Tarkasteluun otetaan vähintään kolmen talvikuukauden kulutustiedot. Huomioon otetaan myös kaukolämmön meno- ja paluuveden lämpötilat sekä ulkoilman lämpötila. Tarvittava kiinteistökohtainen laskutusvesivirta määritellään paikkakuntakohtaisissa mitoitusulkolämpötiloissa. Tulevaisuudessa mukaan otetaan useamman vuoden tuntikulutustietoa. Vuodet eivät ole samanlaisia, joten kulutuskin vaihtelee. Tämän vuoksi tarkastamalla vesivirrat säännöllisesti, asiakkaidemme lämmityskustannukset säilyvät oikeudenmukaisena. Haluamme varmistaa, että asiakkaillamme on lämmin myös kovimmilla talvipakkasilla.

Tarvittavaan vesivirran suuruuteen vaikuttavat muun muassa laitteiden toimivuus ja niiden oikeat säädöt. Esimerkiksi heikko kaukolämpöveden jäähtyvyys laitteistossa lisää tarvittavaa vesivirtaa. Muistattehan ilmoittaa aina kulutukseen vaikuttavista korjauksista kaukolämmön asiakaspalveluumme tai paikallisille asiakasvastaaville!

 

Uudistamme hinnoitteluamme

Olemme siirtyneet kausihinnoitteluun Hammaslahden, Jokelan, Karkkilan, Mynämäen, Reijolan, Ruoveden, Rääkkylän, Sysmän ja Tohmajärven kaukolämpöverkoissa. Samalla hinnoittelua on yhtenäistetty. Kaikissa näissä kaukolämpöverkoissa laskutetaan perusmaksu nykyään laskutusvesivirran, eli toteutuneen kulutuksen perusteella. Kaukolämmön hinnoittelu on näin asiakkaille reilua ja oikeudenmukaista, koska asiakas maksaa ainoastaan oman lämmönkäyttönsä mukaan.

Mikä on kausihinnoittelu?

Kausihinnoittelu koskee energiamaksua, jonka hinta muuttuu kausittain. Vuosi jaetaan neljään kauteen. Talvikauden kesto on viisi kuukautta marraskuusta maaliskuuhun, kesäkauden kolme kuukautta kesäkuusta elokuuhun ja kevät- sekä syyskaudet kaksi kuukautta kumpikin huhtikuusta toukokuuhun sekä syyskuusta lokakuuhun.

Kausihinnoittelussa maksat kesäkaudella alhaisempaa energiahintaa kuin talvikaudella. Laskutamme sinua yhä kuukausittain käytetyn lämpöenergiankulutuksen mukaisesti voimassa olevan kausihinnan mukaan. Oman paikkakuntasi eri energiamaksut löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Miksi kausihinnoittelu otetaan käyttöön?

Uusi hinnoittelumalli otetaan käyttöön, koska lämmöntuotanto on edullisempaa kesällä kuin talvella. Kausihinnoittelu antaa asiakkaille mahdollisuuden erityisesti talvikaudella suurempaan säästöön lämmityskustannuksista pienentämällä talven huippukulutusta. Uusi hin­noittelumalli huomioi paremmin myös rakennusten energiatehokkuuden parannustoimenpiteet.

Miten perusmaksut muuttuvat?

Perusmaksut muuttuivat samalla kun siirryimme laskutusvesivirtaan ja kausihinnoitteluun. Hinnoitteluamme on yhtenäistetty, ja nyt kaikkien kaukolämpöverkkojemme asiakkaiden laskutus perustuu laskutusvesivirtaan. Laskutusvesivirrat lasketaan asiakaskohtaisesti toteutuneen kulutuksen perusteella. Perusmaksujen kaavoja on päivitetty myös, koska laskutusvesivirta on verkkojen osalta pienempi kuin aikaisempi tilausvesivirta. Perusmaksut lasketaan koko vuodelle ja jaetaan siitä kuukausittaiseksi maksuksi. Perusmaksut löydät oman paikkakuntasi sivuilta hinnoittelu osiosta.

Lisätietoja

E-laskutus

Voit valita laskutustavaksi kätevän e-laskun. Lue lisää (pdf)

Puheluiden hinnat

Soittaminen 020 33 -alkuisiin numeroihin maksaa 8,8 snt/min.

Kaukolämmön ABC

Tutustu kaukolämmön ABC-oppaaseen. Oppaaseen on koottu energiansäästöön ja kaukolämpölaitteiden käyttöön liittyviä hyödyllisiä ohjeita. Oppaasta löydät myös ohjeita kaukolämpölaitteiden tarkastus- ja huoltotoimenpiteisiin, sekä mahdollisiin lämmityksen toimintahäiriöihin.

Kaukolämmön sopimusehdot

Kaikilla kaukolämpöpaikkakunnillamme on käytössä yhtenäiset sopimusehdot, jotka koskevat sekä kaukolämpöön liittymistä että kaukolämmön toimitusta. Vapon kaukolämmön sopimusehdot ovat Energiateollisuus ry:n suosituksen mukaiset. Tutustu sopimusehtoihimme.

Kaukolämmön palveluhinnasto

Kaukolämpösopimukseen kuuluvat muun muassa kaukolämpöportaalin maksuton käyttö sekä laiteopastus. Veloitamme erillisen hinnaston mukaan esimerkiksi ylimääräiset laiteasennukset. Kaikilla kaukolämpöpaikkakunnillamme on käytössä yhtenäinen palveluhinnasto. Tutustu saatavilla oleviin lisäpalveluihimme palveluhinnastostamme.

Kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan väliset riita-asiat

Jos sopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian
kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).