Kaukolämpö Karkkilassa

Karkkila on lämmennyt kaukolämmöllä jo vuodesta 1991. Olemme omistaneet kaukolämpöverkon vuodesta 2015 lähtien. Kaukolämpöverkkomme on noin 16 km mittainen ja sen lämmöstä nauttii yli 100 omakotitalo-, taloyhtiö-, kiinteistö- ja teollisuusasiakasta. Tuotamme Karkkilan kaukolämmön pääosin kotimaisin ja paikallisin voimin. Kaukolämpö on myös ympäristöystävällinen valinta. Käyttämästämme polttoaineesta yli 90 % on kotimaista ja lähes puolet uusiutuvaa polttoainetta, kuten metsähaketta ja pellettiä.

Tun­ti­luen­nal­la tarkempaa tietoa läm­mön­ku­lu­tuk­ses­ta

Olemme ottamassa Hammaslahdessa käyttöön tuntiluennan asiakkaiden lämmönkulutuksesta. Sen ansiosta voimme tarjota sinulle tarkempaa tietoa kiinteistösi lämmönkulutuksesta ja kehittää energiantuotantoamme energiatehokkaammaksi.

Kaukolämmön hinta Karkkilassa

Kaukolämmön hinta koostuu perus- ja energiamaksusta sekä liittymismaksusta. Perusmaksu on kiinteä vuosimaksu ja se määräytyy kiinteistösi laskutusvesivirran mukaan. Laskutusvesivirta tarkoittaa suurinta kaukolämpöveden virtaamaa, jolla kiinteistösi lämpö tuotetaan. Energiamaksu veloitetaan kuukausittaisen energiakulutuksen mukaisesti ja se perustuu kiinteistösi mittarin lukemaan. Lisäpalveluista veloitamme erillisen hinnaston mukaisesti.

Siirrymme kausihinnoitteluun ja vesivirtaperusteiseen perusmaksuun kesällä 2017

Siirrymme Karkkilassa nykyaikaiseen kausihinnoitteluun kesällä 2017. Kausihinnoittelu muuttaa energiamaksua ja tarkistamme samalla perusmaksua siten, etteivät kaukolämmön asiakkaiden vuotuiset lämmityskustannukset keskimäärin muutu. Kausihinnoittelu antaa Sinulle mahdollisuuden erityisesti talvikaudella suurempaan säästöön lämmityskustannuksista pienentämällä talven huippukulutusta. Uusi hinnoittelumalli huomioi paremmin myös rakennusten energiatehokkuuden parannustoimenpiteet. Kausihinnoittelu vastaa paremmin kaukolämmön tuotannon kustannuksia, jotka ovat korkeammat talvella kuin kesällä.

Lue lisää kausihinnoittelusta (pdf)

Samalla kun siirryimme kausihinnoitteluun, otamme Karkkilan kaukolämpöverkossa käyttöön vesivirtaperusteisen laskutuksen kaikilla asiakkailla. Rakennustilavuuden sijaan jatkossa perusmaksu laskutetaan laskutusvesivirran perusteella. Karkkilan kaikkien asiakkaiden laskutusvesivirrat ovat myös tarkastettu. Tarkastetut vesivirrat otetaan käyttöön 1.7.2017, mikäli vesivirta laskee tai pysyy samana kuin aikaisempi tilausvesivirta. Näin ollen asiakkaat saavat heinäkuun kulutuksestaan ensimmäisen laskunsa uudella vesivirralla elokuun alussa. Mikäli uusi vesivirran arvo on korkeampi kuin aikaisempi tilausvesivirta, niin pyrimme auttamaan asiakkaitamme pienentämään tarvittavaa vesivirtaa ja mahdollinen korotus tapahtuu vasta 1.1.2018.

Perusmaksu

Perusmaksu on kiinteä vuosimaksu ja se määräytyy 1.7.2017 alkaen kiinteistösi laskutusvesivirran mukaan. Laskutusvesivirta tarkoittaa suurinta kaukolämpöveden virtaamaa, jolla kiinteistösi lämpö tuotetaan. Perusmaksuihin lisätään alv 24 %.

Laskutusvesivirta  V (m3/h) Perusmaksu alkaen 1.7.2017
pm (€/vuosi) alv 0 %
Kustannuskerroin K
< 0,8 K * (12 + 726,70 * V) 3,2
 0,8 – 2,0 K * (47,09 + 682,84 * V) 3,2
 2,2 – 8,0 K * (706,39 + 353,19 * V) 3,2
 > 8,0 K * (2224,07 + 163,48 * V) 3,2

Energiamaksu

Energiamaksu veloitetaan kuukausittaisen energiakulutuksen mukaisesti ja se perustuu kiinteistösi mittarin lukemaan. Hinta voimassa alkaen 1.7.2017. Vuotuisen keskimääräisen energiamaksun laskennassa käytetään Energiateollisuus ry:n normaalivuoden kulutusjakaumaa.

€ / MWh alv 0 % € / MWh alv 24 %
1.7.2017-31.8.2017 37,61 46,63
1.9.2017-31.10.2017 52,79 65,46
1.11.2017-31.3.2018 61,88 76,73
1.4.2018-31.5.2018 52,79 65,46
Vuotuinen keskimääräinen energiamaksu 57,40 71,18

Liittymismaksu

Liittyessäsi kaukolämpöverkkoomme maksat liittymismaksun, joka perustuu kiinteistösi sopimusvesivirtaan. Sopimusvesivirta tarkoittaa suurinta kaukolämpöveden virtaamaa, jolla kiinteistösi lämpö tuotetaan. Mittaamme virtaaman kaukolämpötarjouksen yhteydessä. Kaukolämmön liittymismaksu sisältää kaukolämmön liittymisjohdon ja mittauskeskuksen rakentamisen tekniseen tilaasi. Mikäli kaukolämpöliittymän todelliset rakentamiskustannukset ovat liittymismaksua suuremmat, varaa Vapo Oy lämmönmyyjänä oikeuden määritellä asiakaskohtaisen liittymismaksun. Liittymismaksuun lisätään alv 24 %.

Sopimusvesivirta V (m3/h) Liittymismaksu (€) alv 0 % Kustannuskerroin k 1
0,2 … 2,0 3,2 * k1 * (446 + V * 2315) 1,0
2,2 … 10 3,0 * k1 * (2691 + V * 1261) 1,0
≥ 11 3,0 * k1 * (6728 + V * 841) 1,0

Kau­ko­läm­pö­por­taa­li

Kaukolämpöportaalissa voit seurata kaukolämmön kulutusta, budjetoida kustannuksia ja seurata budjetin toteutumista kuukausittain. Palvelusta näet myös tämänhetkisen ja tulevan kaukolämmön hinnan. Voit luoda oman tunnuksen kaukolämmön seurantaan. Kiinteistöjen liittämistä varten tarvitset asiakas- ja käyttöpaikkanumeron, jotka löydät kaukolämpölaskultasi.

Kaukolämpöportaaliin

Lisäpalvelut

Lisäpalvelut

Kaukolämpösopimukseen kuuluvat muun muassa kaukolämpöportaalin maksuton käyttö sekä laiteopastus. Kaukolämpöportaalista näet esimerkiksi toteutuneen kulutuksesi vuosi- tai päivätasolla. Veloitamme erillisen hinnaston mukaan esimerkiksi ylimääräiset laiteasennukset. Tutustu saatavilla oleviin lisäpalveluihimme palveluhinnastostamme.

Lisäpalveluiden hinnasto

Hybridikohteet

Hybridikohteet

Hybridikohteille käytössämme on erillinen hinnasto. Hybridikohde tarkoittaa kiinteistöjä, joissa pääasiallinen lämmitysmuoto on muu kuin kaukolämpö. Perus- ja liittymismaksut määräytyvät paikkakuntakohtaisen hinnaston mukaisesti. Mikäli olet kiinnostunut yhdistämään kaukolämmön muuhun lämmitysmuotoon, ole meihin yhteydessä. Arvioimme kaukolämmityksen mahdollisuuden hybridikäytössä aina tapauskohtaisesti. Katso hybridikohteen energiamaksut erillisestä hybridihinnastosta.

Hybridihinnasto

Sopimusehdot

Sopimusehdot

Käytössämme on Energiateollisuus ry:n suositusten mukaiset sopimusehdot. Sopimusehdot koskevat kaukolämpöön liittymistä ja kaukolämmön toimitusta.

Tutustu sopimusehtoihimme

Karkkilan kau­ko­läm­pöön liittyminen

Oletko rakentamassa uutta kiinteistöä tai vaihtamassa lämmitysjärjestelmää? Kaukolämpö sopii pientaloihin, kerrostaloihin, toimisto- ja liikerakennuksiin, julkisiin rakennuksiin ja teollisuuteen. Liittyminen kaukolämpöverkkoomme on vaivatonta, onnistuu ilman suuria laiteinvestointeja ja on kunnossapitokustannuksiltaan yllätyksetön lämmitysmuoto. Vastaamme kaukolämpöverkon liittämisestä ja asentamisesta kiinteistöösi. Tarkastamme uusien ja saneerattujen kaukolämpölaitteiden suunnitelmat ja asennukset sekä opastamme laitteiden käytössä.

Karkkilan kaukoölämpöverkko kartalla

Ota yhteyttä

Ole yhteydessä alueesi asiakasvastaavaan. Hän auttaa mielellään kiinteistösi liittämisessä kaukolämpöverkkoon.

Jussi Lehtinen

Kaukolämpöinsinööri

Jäikö sinulla kysyttävää?

Asiakaspalvelumme auttaa. Sivuilla voit myös ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai kiinteistökaupasta.

Asiakaspalvelusivuille