Kaukolämpö Lieksassa

Lieksa on lämmennyt kaukolämmöllä jo vuodesta 1975. Kaukolämpöverkkomme on noin 44 km mittainen ja sen lämmöstä nauttii yli 450 omakotitalo-, taloyhtiö-, kiinteistö- ja teollisuusasiakasta. Tuotamme Lieksan kaukolämmön pääosin kotimaisin ja paikallisin voimin. Kaukolämpö on myös ympäristöystävällinen valinta. Käyttämästämme polttoaineesta yli 90 % on kotimaista ja lähes puolet uusiutuvaa polttoainetta, kuten metsähaketta ja pellettiä.

Tun­ti­luen­nal­la tarkempaa tietoa läm­mön­ku­lu­tuk­ses­ta

Olemme ottaneet kaukolämmön kulutuksen tunnittaisen luennan käyttöön kaikissa kaukolämpöverkoissamme. Tiheämmän luennan avulla voimme tarjota sinulle tarkempaa tietoa kiinteistösi lämmönkulutuksesta ja kehittää energiantuotantoamme energiatehokkaammaksi. Voit seurata kulutustasi tuntitasolla kaukolämpöportaalimme kautta.

Kaukolämmön hinta Lieksassa

Kaukolämmön hinta koostuu perus- ja energiamaksusta sekä liittymismaksusta. Perusmaksu on kiinteä vuosimaksu ja se määräytyy kiinteistösi laskutusvesivirran mukaan. Laskutusvesivirta tarkoittaa suurinta kaukolämpöveden virtaamaa, jolla kiinteistösi lämpö tuotetaan. Energiamaksu veloitetaan kuukausittaisen energiakulutuksen mukaisesti ja se perustuu kiinteistösi mittarin lukemaan. Lisäpalveluista veloitamme erillisen hinnaston mukaisesti.

Päivitimme laskutusvesivirtoja ja hinnastoa 1.10.2018

Teemme kaukolämmöstämme entistä reilumpaa. Olemme tarkastaneet asiakkaidemme laskutusvesivirrat toteutuneen tuntikulutuksen avulla. Perusmaksut muuttuvat todellisen kulutuksen mukaisiksi 1.10.2018 alkaen. Kaukolämmön hinnoittelu on näin kaikille asiakkaillemme reilua ja oikeudenmukaista, koska jokainen asiakas maksaa ainoastaan oman lämmönkäyttönsä mukaan. Yhtenäistämme samalla perusmaksujen kaavat ja hinnastoa. Laskutusvesivirta tarkastetaan säännöllisesti, toteutuneen kulutuksen perusteella. Tarkastetut laskutusvesivirrat otetaan käyttöön 1.10.2018, mikäli vesivirta laskee tai pysyy samana. Näin ollen saat lokakuun kulutuksestasi ensimmäisen laskusi uudella vesivirralla marraskuun alussa. Mikäli uusi vesivirran arvo on korkeampi, kuin aikaisempi laskutusvesivirta, niin pyrimme auttamaan sinua pienentämään tarvittavaa vesivirtaa ja mahdollinen korotus tapahtuu vasta 1.5.2019. Laskutusvesivirran muuttuessa kulutukseen perustuvaksi, voit paremmin vaikuttaa sen kautta kaukolämmön kustannuksiin. Mikäli vesivirran tarvetta saadaan pienennettyä, myös perusmaksun suuruus pienenee.

Siirrymme kausihinnoitteluun 1.10.2018

Siirrymme Lieksassa nykyaikaiseen kausihinnoitteluun syksyllä 2018. Kausihinnoittelu muuttaa energiamaksua siten, etteivät kaukolämmön asiakkaiden vuotuiset lämmityskustannukset keskimäärin muutu. Kausihinnoittelussa energiamaksu jaetaan neljään kauteen, joiden mukaan energiamaksu muuttu ollen kesällä alhaisimmillaan ja talvella korkeammalla. Kausihinnoittelu antaa sinulle mahdollisuuden erityisesti talvikaudella suurempaan säästöön lämmityskustannuksista pienentämällä talven huippukulutusta. Uusi hinnoittelumalli huomioi paremmin myös rakennusten energiatehokkuuden parannustoimenpiteet. Kausihinnoittelu vastaa paremmin kaukolämmön tuotannon kustannuksia, jotka ovat korkeammat talvella kuin kesällä.

Lue lisää kausihinnoittelusta täältä! (pdf)

Perusmaksu

Perusmaksu on kiinteä vuosimaksu ja se määräytyy kiinteistösi laskutusvesivirran mukaan. Laskutusvesivirta tarkoittaa suurinta kaukolämpöveden virtaamaa, jolla kiinteistösi lämpö tuotetaan. Perusmaksuihin lisätään alv 24 %.

Tilausvesivirta V (m3 / h) Perusmaksu pm (€ / vuosi) alv 0 % Kustannuskerroin k
0,2 – 0,7 k * (12 + 726,70 * V) 2,83
0,8 – 2,0 k * (47,09 + 682,84 * V) 2,83
2,2 – 8,0 k * (706,39 + 353,19 * V) 2,83
> 8,0 k * (1513,69 + 252,28 * V) 2,83

Energiamaksu

Energiamaksu veloitetaan kuukausittaisen energiakulutuksen mukaisesti ja se perustuu kiinteistösi mittarin lukemaan. Vuotuisen keskimääräisen energiamaksun laskennassa käytetään Energiateollisuus ry:n normaalivuoden kulutusjakaumaa.

 

€ / MWh alv 0 %  € / MWh alv 24 %
1.6.2019 – 31.8.2019 38,26 47,44
1.9.2019 – 31.10.2019 53,44 66,27
1.11.2019 – 31.3.2020 62,53 77,54
1.4.2020 – 31.5.2020 53,44 66,27
Vuotuinen keskimääräinen energiamaksu 58,05 71,98

Liittymismaksu

Liittyessäsi kaukolämpöverkkoomme maksat liittymismaksun, joka perustuu kiinteistösi tilausvesivirtaan. Tilausvesivirta tarkoittaa suurinta kaukolämpöveden virtaamaa, jolla kiinteistösi lämpö tuotetaan. Mittaamme virtaaman kaukolämpötarjouksen yhteydessä. Kaukolämmön liittymismaksu sisältää kaukolämmön liittymisjohdon ja mittauskeskuksen rakentamisen tekniseen tilaasi. Mikäli kaukolämpöliittymän todelliset rakentamiskustannukset ovat liittymismaksua suuremmat, varaa Vapo Oy lämmönmyyjänä oikeuden määritellä asiakaskohtaisen liittymismaksun. Liittymismaksuun lisätään alv 24 %.

 Sopimusvesivirta V (m3 / h)  Liittymismaksu (€) alv 0 % Kustannuskerroin k 
 0,…2,0 3,2 * k1 * (446 + V * 2315)  1,0
 2,2…10 3,0 * k1 * (2691 + V * 1261)  1,0
 ≥ 11  3,0 * k1 * (6728 + V * 841)  1,0

Kau­ko­läm­pö­por­taa­li

Kaukolämpöportaalissa voit seurata kaukolämmön kulutusta, budjetoida kustannuksia ja seurata budjetin toteutumista kuukausittain. Palvelusta näet myös tämänhetkisen ja tulevan kaukolämmön hinnan. Voit luoda oman tunnuksen kaukolämmön seurantaan. Kiinteistöjen liittämistä varten tarvitset asiakas- ja käyttöpaikkanumeron, jotka löydät kaukolämpölaskultasi.

Siirry kaukolämpöportaaliin

Lisäpalvelut

Lisäpalvelut

Kaukolämpösopimukseen kuuluvat muun muassa kaukolämpöportaalin maksuton käyttö sekä laiteopastus. Kaukolämpöportaalista näet esimerkiksi toteutuneen kulutuksesi vuosi- tai päivätasolla. Veloitamme erillisen hinnaston mukaan esimerkiksi ylimääräiset laiteasennukset. Tutustu saatavilla oleviin lisäpalveluihimme palveluhinnastostamme.

Lisäpalveluiden hinnasto

Hybridikohteet

Hybridikohteet

Hybridikohteille käytössämme on erillinen hinnasto. Hybridikohde tarkoittaa kiinteistöjä, joissa pääasiallinen lämmitysmuoto on muu kuin kaukolämpö. Perus- ja liittymismaksut määräytyvät paikkakuntakohtaisen hinnaston mukaisesti. Mikäli olet kiinnostunut yhdistämään kaukolämmön muuhun lämmitysmuotoon, ole meihin yhteydessä. Arvioimme kaukolämmityksen mahdollisuuden hybridikäytössä aina tapauskohtaisesti. Katso hybridikohteen energiamaksut erillisestä hybridihinnastosta.

Hybridihinnasto

Sopimusehdot

Sopimusehdot

Käytössämme on Energiateollisuus ry:n suositusten mukaiset sopimusehdot. Sopimusehdot koskevat kaukolämpöön liittymistä ja kaukolämmön toimitusta.

Tutustu sopimusehtoihimme

Lieksan kau­ko­läm­pöön liittyminen

Oletko rakentamassa uutta kiinteistöä tai vaihtamassa lämmitysjärjestelmää? Kaukolämpö sopii pientaloihin, kerrostaloihin, toimisto- ja liikerakennuksiin, julkisiin rakennuksiin ja teollisuuteen. Liittyminen kaukolämpöverkkoomme on vaivatonta, onnistuu ilman suuria laiteinvestointeja ja on kunnossapitokustannuksiltaan yllätyksetön lämmitysmuoto. Vastaamme kaukolämpöverkon liittämisestä ja asentamisesta kiinteistöösi. Tarkastamme uusien ja saneerattujen kaukolämpölaitteiden suunnitelmat ja asennukset sekä opastamme laitteiden käytössä.

Lieksan kaukolämpöverkko kartalla

Ota yhteyttä

Ole yhteydessä alueesi asiakasvastaavaan. Hän auttaa mielellään kiinteistösi liittämisessä kaukolämpöverkkoon.

Markku Kiiskinen

Voimalaitospäällikkö

Jäikö sinulle kysyttävää?

Asiakaspalvelumme auttaa. Sivuilla voit myös ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai kiinteistökaupasta.

Asiakaspalvelusivulle