Kaukolämpöön liittyminen on vaivatonta

Valitse kotimainen ja vaivaton kaukolämpö lämmitysjärjestelmäksi kotiisi tai kiinteistöösi

Kaukolämpö on helppokäyttöinen ja huoleton lämmitysjärjestelmä. Se sopii niin rivitalon, kerrostalon, kuin omakotitalonkin lämmitysjärjestelmäksi. Tiedämme, että suurin osa lämmityskustannuksista syntyy kiinteistön ja käyttöveden lämmittämisestä. Kaukolämpö tuo säästöjä lämmityslaskussa ja se on taloudellinen lämmitysmuoto. Kaukolämmön ansiosta kodissasi on aina tasainen huonelämpötila ja maksat vain siitä vedestä, jonka käytät. Lämpöä ei kulu ylimääräisen veden lämmittämiseen. Kaukolämpö on huoltovapaa ja ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä, joka sopii kaikkiin kiinteistöihin. Kaukolämpö onkin Suomen suosituin lämmitysmuoto.

Ota meihin yhteyttä halutessasi liittyä kaukolämpöön ja selvitämme kaukolämmön saatavuudeen kiinteistöösi.

puh. 020 331 040 kaukolampo@vapo.fi Yhteydenottolomake

Kaukolämmön yhteydenottolomake

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä kaukolämpöön liittyvissä asioissa.

Ympäristöystävällinen kaukolämpömme työllistää paikallisesti ja on hintavakaa

Tuotamme kaukolämmön pääosin kotimaisin ja paikallisin voimin. Kaukolämpö on myös ympäristöystävällinen valinta. Käyttämästämme polttoaineesta yli 90 % on kotimaista ja lähes puolet uusiutuvaa polttoainetta, kuten metsähaketta ja pellettiä. Energiantuotantoketjumme työllistää paikallisia yrityksiä tuotanto-, kuljetus- ja polttovaiheissa. Pyrimme siihen, että käyttämämme kotimainen polttoaine tulee mahdollisimman läheltä ja korkeintaan 100 km päästä. Kotimaisen polttoaineen käyttö lisää paikallista hyvinvointia ja mahdollistaa kaukolämmön hintavakauden. Öljyn ja sähkön suuret hintavaihtelut eivät vaikuta kotimaisilla polttoaineilla tuotettuun kaukolämpöön.

Siirry oman paikkakuntasi sivuille

Paikkakuntakohtaisille sivuille olemme koonneet tiedot kaukolämpöverkon hinnoista ja sijainnista. Sivuilta löydät myös yhteyshenkilön tiedot, joka auttaa kaukolämpöön liittymisessä.

Harkitsetko kotisi tai taloyhtiösi lämmitysmuodon valintaa tai lämmitysjärjestelmän vaihtoa?

Kaukolämpö on sinulle vaivaton lämmitysmuoto, sillä me huolehdimme lämmön toimituksesta kotiisi tai taloyhtiöösi. Kaukolämpö toimii sekä patteri- että lattialämmityksellä.  Kaukolämpölaitteiden tilantarve on pieni ja asennus on edullista. Laitteet ovat toimintavarmat sekä pitkäikäiset. Kaukolämmitys on mahdollista asentaa sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin, kun kaukolämpöverkko on lähellä. Voit tarkistaa paikkakuntasi kaukolämpöverkon sijainnin verkkokohtaisilta sivuiltamme. Kysy myös yhteyshenkilöiltämme lisätietoja kaukolämpöön liittymisestä ja lämmitysjärjestelmäsi vaihtamisesta.

Kaukolämpö on taloudellinen ja ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä yrityksille ja teollisuudelle

Kaukolämpö sopii myös yritysten kiinteistöjen lämmitykseen tai teollisuuden tarpeisiin. Kaukolämpöön liittyminen nostaa kiinteistösi arvoa. Kaukolämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto ja sen toimitusvarmuus on huippuluokkaa. Kaukolämmön hinta pysyy vakaana kotimaisen polttoaineen ansiosta.

Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto

Suomalainen kaukolämpöjärjestelmä on maailman huipputasoa ja saanut kansainvälistä tunnustusta. Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto ja sen on valinnut jo 2,7 miljoonaa suomalaista. Meillä on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus ja osaaminen kaukolämmön tuotannosta ja jakelusta. Panostamme jakelussa ja tuotannossa energiatehokkuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen. Huolehdimme 16 kaukolämpöverkon toiminnasta eri puolilla Suomea. Huollamme kaukolämpöverkkojamme säännöllisesti ja tarkkailemme kaukolämpöverkkojemme toimintaa ympäri vuorokauden käyttökeskuksestamme Tikkurilasta, jolloin pystymme reagoimaan häiriöihin heti. Kaukolämpö on valtakunnallisestikin toimitusvarma lämmitysmuoto ja käyttökatkokset ovat harvinaisia.

Kaukolämpöön liittyminen on vaivatonta ja helppoa

Liittyminen kaukolämpöverkkoon on sinulle vaivatonta ja tarjoamme avaimet käteen -palvelua. Ota yhteyttä oman kuntasi yhteyshenkilöön. Hän kertoo mielellään sinulle kaukolämpöön liittymisestä. Paikkakuntakohtaisille sivuille olemme koonneet tiedot kaukolämpöverkon hinnoista ja sijainnista.

1. Saatavuuden selvittäminen

Kaukolämpöverkkomme läheisyydessä olevat rakennukset voidaan liittää kaukolämpöverkkoomme. Rakennamme uutta kaukolämpöverkoa myös uusille alueille, kun riittävän moni talo liittyy kaukolämpöverkkoon. Jos olet kiinnostunut kaukolämmöstä, kysy mahdollisuudestasi liittyä kaukolämpöverkkoomme asiakaspalvelustamme.

2. Lämpösopimuksen tekeminen

Mikäli kiinteistösi on mahdollista liittää kaukolämpöverkkoomme, voit liittyä kaukolämpöasiakkaaksemme tekemällä kanssamme kirjallisen sopimuksen kiinteistösi liittämisestä kaukolämpöverkkoon sekä kaukolämmön toimittamisesta kohteeseesi.

3. Liittymän rakentaminen

Ennen sovittua liittymisajankohtaa olemme sinuun yhteydessä ja sovimme kanssasi maastoon liittymisjohtoa varten tehtävästä reitistä sekä sen rakentamisajankohdasta. Kaivamme ja rakennamme liittymisjohdon lämpöverkosta lämmönjakokeskukseesi sekä hankimme ja asennamme kaukolämmön mittauslaitteet. Sinun tehtävänäsi on hankkia lämmönjakokeskus tarvittavine varusteineen. Vastaamme liittymisjohdon kaivannon täytöstä karkealle soratäytölle. Kaivannon viimeistely tontilla jää sinun vastuullesi.

4. Käyttöönotto

Sinun tehtävänäsi on huolehtia kaukolämpölaitteiden hankinnasta ja asentamisesta sekä liittämisestä mittauskeskukseemme. Vastaat myös näiden kustannuksista. Lämmityslaitteiston valmistuttua ole meihin yhteydessä ja tilaa mittauskeskuksen asennus, laitteiston painekokeen vastaanotto ja käyttöönottotarkastus.