Raha kasvaa puussa

Ainakin, jos olet metsänomistaja ja toimit nopeasti. Ostamme ensiharvennuksia ja nuoren metsän hoitokohteita eri alueilla, järkevään hintaan. Olitpa metsänomistajana kokenut konkari tai suoraan pystymetsästä, me haluamme tehdä kanssasi kaupat suoraviivaisesti ja helposti – siis puu meille, rahat sinulle.

Alueesi puun hankintavastaava auttaa sinua kaikissa puukauppa-asioissa kaupanteosta korjuuseen asti. Ota yhteyttä ja pyydä maksuton metsäkäynti. Kaikkien 30.6.2022 mennessä verkkosivujen kautta tarjouspyynnön jättäneiden kesken arvomme metsurin päiväksi töihin hoitamaan metsääsi sekä kahden hengen hemmotteluloman kylpylässä.

Katso puunhankinnan yhteystiedot

Autamme sinua kasvattamaan metsäsi arvoa

Metsän kasvu taimesta taloudellista tuottoa tuovaksi tukkimetsäksi vie useita kymmeniä vuosia. Metsäsi arvo kasvaa luomalla puustolla otolliset kasvuolosuhteet. Hyvinvoiva metsä kestää vuosikymmenien pituisen kasvumatkan, jonka jälkeen se tuo merkittävää taloudellista hyötyä joko sinulle tai jälkipolvillesi. Harvennushakkuut ja nuoren metsän kunnostaminen kannattavat aina. Niillä varmistat, että metsäsi tuottaa tulevaisuudessa moninkertaisesti hoitamattomaan metsään verrattuna. Matkan varrella saat harvennusten avulla lisätuottoa.

Hankimme energiaksi soveltuvaa puuta pysty- ja hankintakaupalla eri puolilla Suomea ympäri vuoden. Tarjoa meille ensiharvennus- ja harvennuskohteita sekä nuoren metsän hoitokohteita. Lupaamme, että metsäsi on tuottokunnossa ammattilaisen tekemän harvennuksen jälkeen. Valmistellaan puukauppa yhdessä ja toteutetaan se sopivalla hetkellä.  Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö. Metsäkäynti ja puukauppatarjous ovat maksuttomia.

 Anna metsällesi se arvo, joka sille kuuluu.

Haluan varmistaa metsäni tuoton

Energiapuun myyminen tuo sinulle lisätuloja

Meidän erikoisosaamistamme on energiapuun korjuu. Harvennushakkuu energiapuukorjuuna on täysin normaali metsän hoitohakkuu, jossa hakkuukertymä on suurempi ja korjuujälki siistimpi. Tämä johtuu siitä, että puu korjataan pienempään latvaläpimittaan kuin kuitupuu, eli puun latvuksesta otetaan vielä energiakäyttöön kelpaava puuaines. Energiapuuksi kelpaavat myös lahot puut sekä puut, jotka eivät kelpaa jatkojalostukseen metsäteollisuudelle. Energiapuuhakkuu voi tuoda sinulle jopa 25-30 % lisäyksen korjuukertymään ja siten lisää euroja. Harvennuksista saatavalla tuotolla voit tehdä esimerkiksi pienen pintaremontin kotiisi, hankkia moottoripyörän, pitää parin kuukauden sapattivapaan tai sijoittaa ne osakkeisiin kasvamaan korkoa.

Löydä oma puukaupan yhteyshenkilösi

Katso puunhankinnan yhteystiedot

Ensiharvennus turvaa metsäsi kasvun

Energiapuun myynti erityisesti ensiharvennuksella tuo myyjälle useimmiten parhaan tuoton. Nuorissa metsissä on runsaasti pieniläpimittaista puuta, josta myyntipuuta kertyy huomattavasti enemmän kuin perinteisessä kuitupuuhakkuussa. Nuoren metsän hoitoon on mahdollista saada joissakin tapauksissa myös Kemera-tukea valtiolta.

Puuston kehittymisen kannalta on elintärkeää harventaa metsikkö kuntoon, jotta metsä jatkaa kasvua, sen kestävyys hyönteis- ja sienituhoja vastaan lisääntyy, ja puusto alkaa järeytyä tukkipuumittoihin. Puuston järeytymisen myötä lisääntyvä tukkipuun määrä parantaa myöhempien harvennusten kannattavuutta.

Metsäni tarvitsee ensiharvennuksen

Energiapuun korjuu on taloudellisesti kannattavaa

Energiapuuksi sopivia kohteita ovat erityisesti ensiharvennus- ja harvennuskohteet sekä nuoren metsän hoitokohteet. Energiapuuksi kelpaavat kaikki puulajit, jolloin metsänomistaja saa saman hinnan kaikista puulajeista. Lisäksi ajokoneen kuljettajan ei tarvitse erotella puita moneen pinoon. Se säästää kuljettajien aikaa ja metsänomistajan rahaa.

Meille kelpaa kaikenlaiset puut. Harvennuksella saattaa tulla myös tukkipuuta. Tukkipuut korjaamme omaan pinoon ja toimitamme sahoille tai metsäteollisuuden käyttöön. Maksamme niistä markkinoiden mukaisen tukkipuun hinnan.

Olen kiinnostunut energiapuun korjuusta

Myisinkö puuni pystykaupalla vai hankintakaupalla?

Ostamme pysty- ja hankintakaupalla kaikenlaisia energiapuuta sisältäviä kohteita suuressa osassa Suomea. Katso tarkemmat hankinta-alueet yhteystietosivuiltamme. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli arvelet omistavasi energiapuukauppaan sopivaa metsää tai korjattua puuta. Käymme arvioimassa kohteen ja teemme siitä tarjouksen. Puun myyminen on sinulle helppoa,  sillä apunasi toimivat kokeneet asiantuntijamme ympäri Suomea. Olemme luotettava, vakaa ja paikallinen puukaupan kumppanisi. Noudatamme selkeää hinnoittelu- ja mittausjärjestelmää. Energiapuun hintataso säilyy vakaana ja maksamme aina markkinahinnan. Voit siis huoletta tehdä puukaupat nyt tai vuoden päästä. Me ostamme puuta ympäri vuoden. Ja autamme kaikissa puukaupan vaiheissa.

Ota yhteyttä puukaupan asiantuntijoihimme

Pystykauppa on sinulle vaivaton ja helppo tapa hoitaa metsääsi

Pystykauppa on vaivaton ja helppo tapa varmistaa metsäsi hyvinvointi ja tulevaisuuden tuotto. Se vapauttaa sinulta huolen siitä, onko metsäsi tuottokunnossa korjuun jälkeen. Takaamme, että ammattilaisen tekemän harvennuksen jälkeen se on. Korjuuyrittäjämme ovat harjaantuneita näkemään miten puuston harvennus metsässäsi kannattaa tehdä, jotta siitä tulee tuottava ja hoidettu. Olemme tarkkoja laadusta ja tärkein tavoitteemme on, että metsänomistajana sinä olet tyytyväinen puukauppaan. Hoidamme korjuutyön ripeästi ja kuuntelemme toiveitasi tarkalla korvalla. Sovimme yhdessä korjuun ajankohdan sekä muut yksityiskohdat ennen aloitusta.

Vinkkejä puukaupoille

Hankintakaupassa voit korjata puut samaan pinoon

Hankintakaupassa korjuutyö jää metsänomistajana vastuullesi. Energiapuuksi myydessä voit korjuuvaiheessa kasata kaikki puulajit samaan pinoon. Tämä energiapuukaupan hyvä puoli on saanut kiitosta monelta metsänomistajalta, sillä se helpottaa ja nopeuttaa harvennustyötä huomattavasti. Haemme valmiit puut tien varresta, kun puu on kuivunut vähintään yhden kesän ajan ja tien kunto keliolosuhteet huomioiden on sopiva noudolle. Toimitusketjumme aikataulu on joustava ja kuuntelemme toiveitasi noudon ajankohdasta. Voit myös tehdä osan korjuusta itse ja osan tarjota meille pystykauppana.

Hankintakaupalla puulle parempi hinta

Korjuujälki on kaiken a ja o

Korjuujäljellä on kaikkein tärkein merkitys metsäsi hyvinvoinnin sekä tulevan tuoton kannalta. Energiapuuhakkussa korjuujälki on erittäin siisti ja hoidamme metsän kerralla kuntoon. Puu korjataan latvaan asti ja metsään jää vain latvamatto suojaamaan juuristoa ajokoneiden kulkuväylille. Kulkua haittaavat rungot ja hakkuutähteet siirtyvät energiaksi. Kasvava metsä tarvitsee ravinteita, joista suurin osa on sitoutunut lehtiin ja neulasiin. Energiapuukorjuussa oksat ja neulaset jäävät metsän kasvuravinteiksi. Se vauhdittaa metsäsi hyvinvointia ja kasvua.

Meille tärkeää on, että metsäsi pääsee kukoistamaan ja sinä saat arvoa hyvin hoidetusta ja harvennetusta metsästä pitkälle tulevaisuuteen. Siksi valitsemme yhteistyökumppanimme huolella ja varmistamme korjuun laadun joka kerta. Ammattilaisemme ovat työskennelleet metsäalalla pitkään ja heillä on kokemus arvioida metsäsi ja korjuujälki. Korjuujälki on meidän käyntikorttimme sinulle. Haluamme olla pitkän ajan kumppanisi.

Haluan ammattilaisen hoitamaan metsäni kuntoon

Metsäsi työllistää
paikallisesti

Metsässäsi tehtävällä energiapuun korjuulla on paikallinen työllistämisvaikutus. Paikalliset yrittäjämme hoitavat korjuun, haketuksen sekä toimituksen lähialueen lämpölaitoksille. Korjuun jälkeen puun täytyy kuivua vähintään yksi kesä, jotta se olisi optimaalisinta ennen toimitusta polttoaineeksi lämpölaitoksille.

Sinun metsästäsi saatavalla energiapuulla on tärkeä merkitys lähialueen lämmöntuotannossa. Sillä korvataan tuontipolttoaineita ja tuotetaan lämpöä lähialueen koteihin ja kiinteistöihin. Suomessa suurin osa uusiutuvasta energiasta saadaan metsistä ja yhtenä merkittävänä lähteenä on energiapuu. Uusiutuvuutensa lisäksi metsä toimii hiilinieluna. Hyvin hoidettu ja kasvava metsä sitoo itseensä enemmän hiilidioksidia kuin hoitamatta jätetty metsä, jonka kasvu on hidastunut. Ilmastohyötyjen ohella hyvin hoidettu metsä on sinulle metsänomistajana tuottoisampi.

Haluan tehdä paikallista puukauppaa

Laitetaan metsäsi tuottamaan!

Olemme luotettava, vakaa ja paikallinen puukaupan kumppanisi 80 vuoden kokemuksella. Autamme sinua kaikissa puukaupan vaiheissa. Valmistellaan puukauppa yhdessä ja toteutetaan se sopivalla hetkellä. Katso yhteystiedot ja soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö.

Haluan maksuttoman tarjouspyynnön puukaupasta