Ratkaisut kunnille

Pitkän aikavälin kumppanuus Vapon kanssa auttaa kuntia keskittymään ydintoimintoihin

Kuntien on järjestettävä monenlaisia palveluita koulutuksesta terveydenhuoltoon ja infrastruktuuriin. Kustannuspaineet ovat kovat ja toimia tulee tehostaa. Tarjoamme kustannustehokkaita ja luotettavia infrastruktuuriratkaisuja, kuten kaukolämpöä, jotta kunnat voivat keskittyä ydintoimintoihinsa. Me voimme huolehtia siitä, että kunnassasi kaukolämpöä toimitetaan luotettavasti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti kuntalaisille.

Palvelumme kunnille

Kunnan valitessa meidät infrastruktuurikumppanikseen, korkea osaamisemme energiatehokkuudesta ja tuotannon optimoinnista voivat tuoda merkittäviä taloudellisia hyötyjä kunnalle. Analytiikka ja automaatio voivat tehostaa operatiivista suorituskykyä sekä päätöksentekoa ja parantaa valmiuksia ennakoida tulevia tarpeita. Ja koska painopiste on kestävässä, puhtaammassa energiassa, koko yhteiskunta hyötyy.

Tärkeimmät hyödyt

Uusien palveluiden ja liiketoimintamallien luominen edellyttää uudenlaisia työskentelytapoja sekä oikeanlaista osaamista ja kokemusta. Uusien toimintamallien käyttöönotto sekä teknologioiden hyödyntäminen edellyttää myös perustavanlaatuista suunnittelua ja oikeaa asiantuntemusta.

Autamme kuntaasi kartoittamaan polun optimaaliseen ja resurssitehokkaaseen energiatulevaisuuteen, ja tähän kuuluvat myös palveluperustainen toimintamalli sekä mahdolliset investoinnit. Vapon ratkaisut ja niihin liittyvä tiedon parempi saatavuus kytkevät energian tuotannon ja kulutuksen saumattomasti toisiinsa. Kaikki energia- ja materiaalivirrat optimoidaan, jolloin päästöjä syntyy minimaalisesti ja jätteen määrä vähenee. Kiertotalousajattelu tuottaa mittakaavaetuja teollisuudelle, energiantuottajille ja kotitalouksille.

Mitä kuntien resurssitehokas energiatulevaisuus tarkoittaa?

Me kerroimme

Esimerkkejä asiakasyhteistyöstä

Kinnusen Mylly
Sysmän kunta

Vapo auttaa Kinnusen Myllyä harjoittamaan kiertotaloutta, joka tuottaa mittakaavaetuja teollisuudelle, energiantuottajille ja kotitalouksille. Kauramyllyn tehtaan kauran kuorista tuotetaan myös kaukolämpöä Utajärven kunnan asukkaille.

Lue lisää

Ajattelimme, että iso, kokenut operoija pystyy toimittamaan kaukolämpöä kuntalaisille tehokkaammin kuin kunta, jolla ei ole alalla juurikaan omaa osaamista.

Marketta Kitkiöjoki

Sysmän kunnanjohtaja

Sysmän kunta

Palvelumme ko­ti­ta­louk­sil­le

Tuotamme kaukolämpöä pääosin kotimaisista ja paikallisista energianlähteistä. Vapon kaukolämpö on ympäristöystävällinen valinta, sillä lähes puolet tuotannosta perustuu uusiutuviin polttoaineisiin, kuten hakkeeseen ja pelletteihin. Kaukolämmön kulutusta seurataan nykyään tuntiperustaisesti kaikissa kaukolämpöverkoissamme. Lyhentyneen luentavälin ansiosta voimme tuottaa tarkempaa tietoa lämmön kulutuksesta ja parantaa energiatehokkuuttamme jatkuvasti. Kulutusta voi seurata kaukolämpöportaalimme välityksellä. Sopimuksen ehdot on laadittu Energiateollisuus ry:n suositusten mukaisesti.

Lisätietoja kaukolämmöstä

Vapo lyhyesti

Vapo omistaa Ruotsissa ja Suomessa 40 kaukolämpöverkkoa, joita yhtiö myös operoi. Omistamme 150 lämpölaitosta ja seitsemän voimalaitosta, joita operoimme 24/7-käyttöpalvelumallin mukaisesti. Modernin teknologian ja laajan kokemuspohjan ansiosta voimme taata energiatehokkaat ja varmat toimitukset sekä kustannussäästöjä alueen asukkaille. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme. Mietitään yhdessä, kuinka Vapo voi tukea juuri sinun kuntaasi.

Katso yhteystiedot

Kiinnostuitko – ota yhteyttä!

Clas Blomberg

Johtaja, kuntien infrastruktuuriratkaisut

Täytä yhteydenottolomake

Minulle saa lähettää Vapon uutiskirjeitä jatkossa. Samalla vahvistan, että olen tutustunut tietosuojaselosteeseen: