Helen

Polttoaine

Kotimaisilla uusiutuvilla korvataan fossiilisia

Helsinki haluaa olla hiilineutraali vuonna 2050. Välitavoit­teeksi Helen on asettanut CO-­päästöjen vähentämisen ja uusiutuvan energian lisäämisen 20%:lla vuoteen 2020 mennessä. Yhtenä toimenpiteenä matkalla tavoitteeseen Helenissä on selvitetty kivihiilen osittaista korvaamista pelletillä. Hyvältä näyttää!

– Olemme koepolttaneet voimalaitoksissa pellettiä kivihii­len seassa. Selvitysten mukaan voimme korvata kivihii­lestä heti 5–7 % pelletillä, kattilamuutoksia tekemällä jopa 30–40 %.

Miksi Vapo

 

  • Logistiikkaosaaminen tärkeää
  • Toimitusvarmuus pelletissä
  • Kotimaisuus iso plussa
Helen ei valinnut ensisijaisesti Vapoa vaan pelletin korvaamaan kivihiiltä. Kun päätös pellettien polttamisesta oli tehty, sopivimmaksi toimittajaksi valikoitui Vapo. Iso plussa Vapolle oli myös tuotannon kotimaisuus.
Harri Sirpoma
Helen

Luotamme Vapon logistiikkaosaamiseen

Sopimuksen myötä Vapo käynnisti Ilomantsin pellettiteh­taan. Pellettiä valmistetaan myös Vilppulassa, Turengissa ja Haukinevalla. Tehtaiden kapasiteetti on yli 300 000 tonnia.

– Täyteen vauhtiin päästyämme 2016–2017 poltamme suunnitelmien mukaan 100 000 tonnia pellettiä vuodes­sa. Se on 5–7 rekkakuormaa vuorokaudessa. Voimme varastoida pellettiä vain muutaman päivän tarvetta vastaavan määrän. Logistiikan on yksinkertaisesti pelat­tava. Siksikin valitsimme Vapon; uskallamme luottaa sen logistiikkaosaamiseen.

Kotimaisuus on tärkeä tekijä

Logistiikan merkitys kasvaa vielä mo­ninkertaiseksi, jos Helen päättää lisätä pelletin käyttöä 40 %:iin polttoaineesta.

– Kotimaisuus on iso myönteinen tekijä. On hienoa, että korvaamalla fossiilista tuontipolttoainetta samalla lisätään työtä ja toimeentuloa kotimaassa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä tekemäämme ratkaisuun sekä Vapoon kumppanina. Toteutamme omistajiemme tahtoa ja ete­ nemme tavoitteemme saavuttamisessa.

Oletko kiinnostunut kehittämään energiantuotantoasi? Lue lisää

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Täytä yhteydenottolomake
<!-- --> <!--FI

Minulle saa lähettää Vapon uutiskirjeitä jatkossa. Samalla vahvistan, että olen tutustunut tietosuojaselosteeseen:

Jan-Juhani Laitinen

Asiakkuusjohtaja