Paimion Lämpökeskus

Polttoaine

Valitsimme kotimaisen

Paimiossa haluttiin siirtyä kotimaisen uusiutuvan energian käyttäjäksi. Polttoaineeksi valikoitui pelletti ja polttoaineen­ toimittajaksi Vapo juuri kotimaisuuden takia.

– Omistajallemme eli Paimion kaupungille ja päätöksen tekeville luottamushenkilöille oli tärkeää valita kotimainen vaihtoehto, kun mietimme keinoja korvata tuontiöljy läm­möntuotannossa. Kun myös hinta oli kohdallaan, päätöksen tekeminen oli helppoa.

Paimioon eivät pelletit ole aina tulleet Vapolta.

– Aiemmin meillä oli selviä laatuongelmia. Vaihdoimme sit­ten pelletintoimittajaksi Vapon ja olemme nyt olleet tyytyväi­siä. Pelletti on tasalaatuista ja sen poltto helppoa.

 

Lämpökeskuksella on 250 asiakasta ja 47 km kaukolämpöverkkoa. Kaukolämmön myynti on vuodessa 50 000–60 000 MWh.
Pekka Vihervuori
Paimion Lämpökeskus

Uusiutuvaa energiaa

Pellettiä Paimiossa poltetaan varakattilassa. Pääkattilassa palaa metsähake, joten Paimiossa kotimaisen uusiutuvan energian osuus on lähes 100 %. Pellettiä poltetaan lähinnä kesäisin sekä lämpötilan laskiessa alle nollan. Lämpimän talven jälkeen vuonna 2014 pellettiä kului 2 000 tonnia. Normaalitalven kulutukseksi on laskettu 2 400 tonnia.

 

Joustava pelletintoimittaja

– Vapo on joustava pelletintoimittaja, jonka kanssa on helppo operoida. Toimitukset pelaavat tarpeen mukaan. Yleensä ilmoitamme kerran viikossa tarpeemme ja toimituk­set tulevat viikon sisällä tästä. Tiukan paikan tullen olemme saaneet toimituksen jo seuraavana päivänä.

Paimiossa pellettiä varastoidaan kolmessa 106 m3:n sii­lossa. Täydellä teholla toimittaessa pellettivarastot riittävät kuudeksi päiväksi.

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Täytä yhteydenottolomake
<!-- --> <!--FI

Minulle saa lähettää Vapon uutiskirjeitä jatkossa. Samalla vahvistan, että olen tutustunut tietosuojaselosteeseen:

Matti Saastamoinen

Tuote- ja myyntipäällikkö, pelletin jälleenmyyjät ja pakatut tuotteet