Sotkamon kunta

Energia

Helppoa ja edullista kaukolämpöä ulkoistuksella

Sotkamon kunta ulkoisti vuonna 2002 kaukolämpöverkkonsa operoinnin Vapolle. Ulkoistamisen jälkeen asiat ovat sujuneet kunnanjohtaja Mika Kilpeläisen mielestä hyvin. Ulkoistuksen seurauksena kunnalla on yksi huoli vähemmän.

– Kuntalaisille päätös on ollut edullinen, sillä kaukolämmön hinta on pysynyt hyvinkin vakaana, ennustettavana ja edullisena. Kuntalaisilta ei olekaan kuulunut nurinaa tai valituksia, Vapoon ollaan oltu hyvinkin tyytyväisiä. Sotkamo on Vapolle hyvinkin tuttua seutua, sillä Vapolla on Sotkamossa lämpöä ja sähköä pääasiassa paikallisilla polttoaineilla tuottava voimalaitos ja Vuokatissa lämpölaitos.

Yhteistyö on ollut helppoa

– Yhteistyö Vapon kanssa on ollut helppoa, meillä ei ole mitään  moitittavaa. Sotkamossa keskusteltiin muutama vuosi sitten myös kaukolämpöverkon myymisestä Vapolle, mutta nyt myynti ei ole ajankohtaisena esillä. Käymme keskusteluja muutaman kerran vuodessa ja ne sujuvat hyvin.

Sotkamon kunnan kaukolämpöverkko on reilut 50 kilometriä pitkä, asiakkaita siinä on lähes 500.

– Kaukolämpöverkkomme on jo melko iäkäs; vuosien varrella Vapo on tehnyt mittaviakin kunnostustöitä. Toisaalta kuntakin rakentaessaan omaa infraansa uusii samalla myös kaukolämpöverkon. Menemme yhdessä hyvin eteenpäin.

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Täytä yhteydenottolomake

Minulle saa lähettää Vapon uutiskirjeitä jatkossa. Samalla vahvistan, että olen tutustunut tietosuojaselosteeseen:

Mika Hillu

Myyntijohtaja