Sysmän kunta

Energia

Resurssit omaan ydintoimintaan

Siinä merkittävä syy Sysmän päätökselle myydä kauko­ lämpöliiketoimintansa ja kaukolämpöverkko Vapolle vuo­den 2015 alussa. Kaukolämpöverkon piirissä on 63 asiakasta, lämmöntarve on noin 12 000 MWh.

– Olimme tienhaarassa. Oma kaukolämpötuotantomme ei enää täyttänyt kiristyviä ympäristönormeja. Jotain oli pakko tehdä. Kunta harkitsi erilaisia vaihtoehtoja, kuten omia investointeja tai toiminnan yhtiöittämistä. Toimin­nan myymiseen päädyttiin, kun asiantuntijaselvityksessä kaukolämpöliiketoiminta todettiin pidemmällä aikavälillä kunnalle kannattamattomaksi.

– Tästä ratkaisusta ei ole vielä pitkäaikaisia kokemuksia. Vapo sen sijaan on tuttu kumppani. Vapo tuotti 3 MW:n biokattilassaan kunnan kaukolämpöverkkoon tarvittavan energian. Kunnan oma lämpölaitos toimi varavoimalaitok­sena. Kaupan seurauksena Vapo investoi uuteen, normit täyttävään varalaitokseen.

Kaukolämpöliiketoiminnan myyminen vapautti kunnan resurssit sen ydintehtäviin. Energialiiketoiminnan sijaan kunta voi keskittyä vaikkapa opetus­- ja sivistystoimeen ja sosiaalipalveluihin.

– Niissä riittää meille hyvin tekemistä. Nyt se on paremmin mahdollista.

Miksi Vapo

  • Investointien sijaan resursseja ja keskittymistä omaan ydintoimintaan
  • Luottamus Vapon kaukolämpöosaamiseen
  • Kokonaistaloudellinen ratkaisu kuntalaisille

 

 

Iso, osaava operoija pystyy toimittamaan kaukolämpöä kuntalaisille edullisemmin kuin kunta, jolla ei ole alalla omaa osaamista.
Marketta Kitkiöjoki
Kunnanjohtaja, Sysmän Kunta

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Täytä yhteydenottolomake

Minulle saa lähettää Vapon uutiskirjeitä jatkossa. Samalla vahvistan, että olen tutustunut tietosuojaselosteeseen:

Tapio Pötry

Myyntipäällikkö