Toimimme paikallisesti koko Suomessa

Paikallisuutemme hyödyttää ihmisiä

Olemme vahvasti paikallinen yritys, vaikka toimimme kansainvälisesti 12 maassa.  Yhdessä tuotamme asiakkaillemme paikallisia polttoaineita ja energiapalveluita. Mikä parasta, kotimaisen energiantuotannon ympärille muodostuneet työpaikat sijaitsevat usein alueilla, joilla muu työntarjonta on niukempaa.

Kotimaisuus on keskeinen arvomme

Lähienergia tarkoittaa paikallisesti tuotettua energiaa. Pyrimme toimittamaan asiakkaillemme aina mahdollisimman lähellä tuotettuja polttoaineita. Polttoaineemme tulevatkin tyypillisesti alle 150 kilometrin etäisyydeltä lämpö- ja voimalaitoksista. Vastaamme koko energian toimitusketjusta tuotannosta asiakkaalle kuljetukseen asti. Siten pystymme varmistamaan vastuullisen toiminnan läpi ketjun.

Asiakkaamme arvostavat kotimaisuutta. Kotimaisuus on paitsi arkipäivän yhteiskuntavastuuta, myös vastaus asiakkaidemme toiveisiin. Tunnemme ylpeyttä, kun saamme työllistää tuhansia suomalaisia erityisesti haja-asutusalueilla. Asiakkaammekin arvostavat työn ja työpaikkojen jäämistä Suomeen.

Kotimaisten polttoaineiden käyttö on tärkeää siksi, että vaikutukset heijastuvat moniin alueen elinkeinoihin ja erityisesti paikallisten yritysten toimintaan

 Lähienergia työllistää paikallisesti tuhansia

Hankimme turvetuotteiden ja pellettienergian tuotantoon tarvittavat palvelut paikallisilta yrityksiltä. Teemme monivuotisia yhteistyösopimuksia, jotka kannustavat kumppaneitamme investoimaan toimintaansa pitkällä tähtäimellä. Tuotanto- ja kuljetusyrittäjien lisäksi käytämme paljon maanrakennusyritysten palveluita, jotka puolestaan käyttävät muiden paikallisten yritysten palveluita. Toimintamme työllistävä vaikutus kantaa laajalle.

Teemme yhteistyötä paikallisten kanssa

Teemme aktiivisesti yhteistyötä paikallisten kanssa. Järjestämme tarvittaessa tutustumistilaisuuksia tuotantoalueillamme ja olemme paikallisesti näkyvillä ja saavutettavissa. Tuotannosta poistuneille alueille rakennetuille kosteikoille olemme tehneet yleisiä virkistyskohteita kuten tulipaikkoja, laavuja ja lintutorneja. Nämä ovat suosittuja retkikohteita paikallisten asukkaiden keskuudessa.

Katso retkikohteet

Luomme hyvinvointia

Olemme merkittävä työllistäjä kaupunkien ja taajamien ulkopuolella. Neova-konsernin paikalliset vaikutukset työllistäjänä, veronmaksajana ja tuotteiden ja palveluiden ostajana ovat merkittävät erityisesti päätoimintamaissa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Investoimme Neova-konsernina merkittävän määrän vuosittain paikallisiin palveluihin. Vuonna 2021  kokonaisinvestointimme olivat yhteensä 83 miljoonaa, kun vuotta aikaisemmin investoimme 77 miljoonaa euroa.

Lue lisää yritysvastuustamme