Kokkolan Energia

Polttoaine

Kohta 15 vuotta hyvää yhteistyötä

– Voimalaitoksen käytölle polttoainetoimitusten oikea­aikaisuus on tärkeää. Varastoimme turvetta vain tuntien tarpeen verran, mikä korostaa logistiikan merkitystä. Kuljetusten on pelattava. Yhtä selvää on, että kuljetusseuranta ei voi olla voimalaitoksen operoijan vastuulla. Vapon kanssa homma on pelannut, mistä kertoo myös yhteistyön jatkuminen vuodesta toiseen.

 

Miksi Vapo:

  • Hyvät kokemukset, toimivat henkilösuhteet
  • Todennettu logistiikkaosaaminen
  • Halu kehittyä ja palvella asiakasta
Polttoainetoimittajalta odotamme lähinnä kahta asiaa: heidän on tunnettava tuotteensa ja sen ominaisuudet sekä sen logistiikka. Molemmat ovat elintärkeitä – ilman toista ei ole toisellekaan käyttöä.
Petri Ahokangas
Polttoainepäällikkö, Kokkolan Energia Oy

Sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä

Kokkolassa tuotetaan sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä kahdella voimalaitoksella polttamalla kotimaisia polttoaineita: turvetta ja puuta. Polttoainetta kuluu vuodessa lähes terawattitunnin verran.

– Vapo on meille tärkeä polttoainetoimittaja. Ostamme Vapolta turvetta: Kokkolan Energian 108 MW:n voimalaitoksella turve on pääpolttoaine 70 % osuudella. Kokkolan Voiman 80 MW:n voimalaitoksella luvut ovat päinvastaiset.

Logistiikan on yksinkertaisesti toimittava

– Turpeen kuljetukset ovat meille kriittinen tekijä varmistaessamme häiriötöntä energiantuotantoa. Etenkin turvetta pääpolttoaineenaan käyttävällä Kokkolan Energian voimalaitoksella logistiikan on yksinkertaisesti toimittava. Meillä on aika alhainen toleranssi kuljetushäiriöihin.

– Vapon halu vastata tarpeeseemme on käynyt hyvin selville. Polttoainetoimitukset ovat pelanneet hyvin. Polttoainetta on tullut aina kun on tarvittu. Voimalaitokselle kuljetetaan turvetta jatkuvana autovirtana. Asiakkaan toiveisiin on reagoitu ja joustettu polttoainetarpeen muuttuessa.