Nivos Energia

Polttoaine

Helpotusta ja varmuutta automaattitäytöllä

Vapo on toimittanut mäntsäläläisen Nivos Energian kahdelle lämpökeskukselle tiedonkeruuratkaisun. Sen myötä lämpökeskuksilla on siirrytty pelletin automaattitäyttöön ja pellettien toimitukset voidaan optimoida kuljetusreitteihin. Mäntsälässä automaattitäytön odotetaan tuovan varmuutta sekä helppoutta työrutiineihin.

– Olemme ulkoistaneet polttoainetoimitukset täysin Vapolle, jotta voimme keskittyä omaan toimintaamme eli tässä tapauksessa lämmön tuottamiseen asiakkaillemme. Vapo seuraa polttoainesiilojen jaloissa olevien vaakojen avulla polttoainemääriä ja tuo ilman erillisiä tilauksia lisää pellettiä. Vapo voi suunnitella pelletin logistiikan omiin ajoihinsa sopivaksi, kaukolämpöinsinööri Jere Turunen Nivos Energiasta kertoo.

Olemme ulkoistaneet polttoainetoimitukset täysin Vapolle, jotta voimme keskittyä omaan toimintaamme.
Jere Turunen
Kaukolämpöinsinööri, Nivos Energia

Automaatio toimii pienessäkin lämpölaitoksessa

Nivos Energia on ensimmäinen automaattitäytön asiakas Vapolle. Tätä ennen konseptia on viilattu Vapon omalla Serenan lämpökeskuksella, jossa on tiedonkeruulaite, mutta ei vaakoja siiloissa.

– Kun pellettitilaus lähtee automaattisesti, inhimillisen virheen, kuten vaikkapa unohduksen, mahdollisuus vähenee. Automaattitäytön myötä me voimme keskittyä omaan toimintaamme. Toisaalta pystymme aina tarkistamaan tilanteen ja reagoimaan tarvittaessa – mitä en kyllä odota tapahtuvan.

– Automaattitäytön suunnittelu on ollut mielenkiintoinen projekti. On hienoa, että pienessäkin lämpökeskuksessa voi olla mukana kehittämässä uutta ja hienoa. Meillä Nivoksella halutaan olla eturintamassa viemässä energia-asioita eteenpäin.

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Täytä yhteydenottolomake


Minulle saa lähettää Vapon uutiskirjeitä jatkossa. Samalla vahvistan, että olen tutustunut tietosuojaselosteeseen:

Jan-Juhani Laitinen

Asiakkuusjohtaja