Nokian Biolämpö

Uusi Lähdeniitty lämpiää puhtaasti ja edullisesti pelletillä

Nokialla sijaitsevan Uuden Lähdeniityn asuinalueella on oma alueellinen lämmitysjärjestelmä, joka käyttää polttoaineena Vapon suomalaista pellettiä. Koko Uuden Lähdeniityn suunnittelu ja rakentaminen on alusta lähtien tähdännyt siihen, että lämpö koteihin tuotetaan samasta pellettilämpölaitoksesta. Ratkaisu on Suomessa poikkeuksellinen.

Kestävä ja ympäristöystävällinen ratkaisu

Uuden Lähdeniityn kiinteistöjen lämmityspalvelut tuottaa Nokian Biolämpö Oy, joka on asuinaluetta rakentavan Halesa Oy:n tytäryhtiö. Lämpökeskuksessa on kaksi erikokoista pellettikattilaa, joiden tehot ovat 300 ja 700 kW. Tehokkaampi kattila on tarkoitettu pääasiassa talvikäyttöön, kun taas pienemmän kattilan teho riittää hyvin kesäajan lämmitykseen. Kattilat toimivat myös toistensa varakattiloina huoltotoimenpiteiden aikana. Nokian Biolämpö tuottaa 100-prosenttista pellettilämpöä yhteensä noin 130:een alueen asuntoon. Vapon pelletin etuina ovat suomalaisuus, puhtaus, toimitusvarmuus sekä edullinen hinta.

Suomalaista ja edullista lämpöä asukkaille

Pelletti on toimiva ratkaisu asuinalueelle, jossa pitää toimia äänettömästi ja siististi. Alueen asukkaat arvostavat ympäristöystävällistä ja kustannuksiltaan edullista lämmitysmuotoa. Uuden Lähdeniityn alueella on käynnissä useita eri rakennusvaiheita samaan aikaan. Pian valmistuvat alueen viimeiset kiinteistöt. Sen jälkeen rakennustöitä on tarkoitus jatkaa nykyisen asuinalueen pohjoispuolella, johon nousee lähivuosina vielä useita rivitalo- ja omakotikiinteistöjä. Nekin tulevat lämpiämään pelletillä. Asukkaille pellettilämpöverkkoon liittyminen on vapaaehtoista.

HYÖDYT

Ekologinen energiamuoto, josta alueen asukkaat voivat olla ylpeitä.

Täsmälliset ja tasalaatuiset polttoaineen toimitukset.

Asukkaille halvin mahdollinen hoitovastike.

Halusimme löytää alueen asunnonostajille mahdollisimman edullisen lämmitysmuodon ja saada siten edullisen hoitovastikkeen. Pellettilämpölaitos on kestävä ja puhdas ratkaisu.

Pauli Salonen

Hallituksen puheenjohtaja, Nokian Biolämpö

Alueellinen pellettilämmitys on todella vaivaton lämmitysmuoto asukkaalle. Meillä kävi hyvä tuuri, että alueella sattui olemaan tällainen ympäristöystävällinen vaihtoehto. Pelletti on myös edullinen  muihin lämmitysmuotoihin verrattuna.

Susanna Ojala-Hämäläinen ja Mika Hämäläinen

Uuden Lähdeniityn asukkaat

Haaste

Rakentaa kustannustehokas ja toimitusvarma lämmöntuotanto uudelle asuinalueelle.

Ratkaisu

Keskitetty pellettilämpölaitos, joka käyttää suomalaista pellettiä polttoaineena.

Tulokset

Toimintavarma, uusiutuvaa energiaa käyttävä ja edullinen alueellinen lämmitys, joka skaalautuu tarpeen mukaan ja tukee suomalaista työllisyyttä.