Pori Energia

Polttoaine

Pitkä historia antaa pohjaa luottamukselle

– Vapo on toimittanut meille polttoainetta aina
1990­-luvulta. Pitkään yhteiseen historiaan mahtuu pakostikin muutamia ongelmakohtia, mutta niis­täkin on selvitty. Luottamus on kasvanut vuosien kuluessa: tunnemme toisemme. Ja kun tuntee, tietää, ettei kaveria jätetä.

Pori Energian turve toimitetaan voimalaitoksille tarpeen mukaisesti, voimalaitoksilla ei ole juurikaan varastointimahdollisuuksia, Vapo toimii varastoija­na. Toimituksista tehdään viikko-­ohjelma. Vuodessa polttoainetta toimitetaan noin 800 000 MWh.

 

Miksi Vapo:

 

  • Yhteinen historia rakentanut luottamusta
  • Polttoainetoimitukset toimineet hyvin
  • Joustava palvelu toimituksissa
Polttoainetoimittajalta edellytetään vääjäämättä melkoista joustavuutta.
Timo Mäki
Pori Energia

Polttoainetarpeet voivat muuttua

– Vuodet eivät ole veljeksiä ja ennalta on vaikea arvata lämmityskauden tarvetta. Nyt takana on pari leutoa talvea ja samaan aikaan vielä teollisuuden suhdanteet ovat vähentäneet prosessihöyryn tarvetta. Polttoainetta kuluu noin kolmannes normaalivuotta vähemmän.

– Prosessihöyryllä on Porin Energialle iso merkitys, sillä Pori on edelleen iso teollisuuskaupunki: meillä on mekaanista metsäteollisuutta sekä kemian-­ ja metalliteollisuutta. Prosessihöyry on teollisuudelle yhtä tärkeää kuin häiriötön kaukolämmöntoimitus asukkaille. Varavoimana käytämme öljyä – vasten­ tahtoisesti ja haluttomasti. Onneksi emme kovin­ kaan usein.

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Täytä yhteydenottolomake


Minulle saa lähettää Vapon uutiskirjeitä jatkossa. Samalla vahvistan, että olen tutustunut tietosuojaselosteeseen:

Seppo Ojalammi

Asiakkuuspäällikkö