Lehmiä navetassa, mukavalla turvepedillä

Turvekuivikkeiden erinomainen imuvoima pitää eläimesi kuivina ja ilman raikkaana

Tilaa pakatut kuivikkeet verkkokaupasta! 

Kuiviketurve on puhdas ja imukykyinen kuivike. Se on pehmeä, turvallinen ja mieluisa makuualusta eläimille. Turve sopii erinomaisesti kuivikkeeksi eläinsuojiin lypsykarjalle, lihanaudoille, emakoille, porsaille, siipikarjalle, hevosille ja turkiseläimille.

Kuiviketurve on vähän maatunutta, vaaleaa rahkaturvetta. Huokoisen ja ilmavan rakenteensa ansiosta yksi kuutiometri turvetta sitoo 600–800 litraa nesteitä. Se sitoo tehokkaasti myös ravinteita sekä luontaisen happamuutensa ansiosta kaasuja, kuten ammoniakkia ja rikkivetyä. Lisäksi kuiviketurve estää monien haitallisten bakteerien kasvua ja leviämistä.

Kuiviketurpeen käyttö parantaa eläinten viihtyvyyttä, terveyttä ja tuottavuutta. Samalla paranee eläintenhoitajan työympäristö, koska lannan hajut ja kärpäset vähenevät. Kuivittaminen kuiviketurpeella raikastaa navettailmaa, sillä lievästi hapan (pH 4) turve sitoo lannan kaasuja. Vaikutuksen tuntee nenässä.

Ravinnerikasta maanparannusainetta

Turve sitoo eri kuivikemateriaaleista ylivoimaisesti parhaiten lannan ravinteet, nesteet ja hajut. Näin lannan varastointi ja käyttö helpottuu. Nopeasti kompostoituvalla kuiviketurpeella kuivitetussa lannassa lannan ja virtsan typpi saadaan viljelykasvien käyttöön. Se antaa pellolle humusta ja maan eliötoiminta pääsee vauhtiin. Turvelanta on turvallista käyttää, sillä ympäristöturpeissamme ei ole kasvitauteja, eikä rikkakasvin siemeniä.

Tilaa kuiviketurpeet meiltä

Kuiviketurvetta on saatavissa irtotavarana sekä pakattuna. Sivun laidasta löydät myynnin yhteystiedot. Kuluttaja-asiakkaana voit tilata tuotteita myyntipalvelustamme tai verkkokaupastamme. Myyntipäällikkömme ovat myös käytettävissäsi, kun haluat lisää tietoa tarjonnastamme.

 
Myyntipalvelu

Myyntipalvelu

Kuluttajan ja elin-keinonharjoittajan väliset riita-asiat