Lassila & Tikanojan ja Neovan energiapuuliiketoiminnat yhdistyvät 1.7.2022 – yhtiön nimeksi tulee Laania Oy

14.6.2022

Lassila & Tikanojan ja Neovan energiapuuliiketoiminnat yhdistyvät 1.7.2022. Yhteisyrityksen nimeksi tulee Laania Oy ja sen liikevaihto on noin 110 miljoonaa euroa. Laanian toimitusjohtajana aloittaa Tomi Vartiamäki, joka työskentelee tällä hetkellä L&T:n Biowatti-liiketoiminnan johtajana. Laanian palveluksessa tulee työskentelemään noin 120 henkilöä.

Laania Oy:stä tulee merkittävä bioenergia-alan palveluyritys, jolla on koko maan kattava myynti- ja hankintaverkosto. Yhtiöllä on toimitusvarmuutta turvaava laaja terminaaliverkosto sekä monipuoliset raaka-aineen hankintakanavat, jotka kattavat metsänomistajilta hankittavan puun, metsäteollisuuden sivuvirrat sekä kierrätyspuun. Laanialla on lisäksi valmiit puuenergian tuontikanavat. Keskeisiä asiakkaita ovat energiayhtiöt sekä kuitu- ja tukkipuuta hyödyntävä metsäteollisuus. Yhtiö tulee toimimaan Suomessa ja Virossa.

”Laani on perinteinen sana puiden väliaikaiselle varastointipaikalle. Se kuvastaa vuosikymmenten kokemusta ja toisaalta uusinta tietotaitoa, joka meiltä Laaniasta löytyy. Laaniassa kaksi vahvaa osaajaa lyöttäytyy yhteen, osaaminen moninkertaistuu ja moni asia jalostuu suuremmaksi kuin osiensa summa. Laania sana kuvaa hyvin myös toimintaamme, puuta kertyy meille metsänomistajille tarjottavien metsänhoitotoimenpiteiden johdosta, välivarastoimme puuta ja ohjaamme ne varastoinnin jälkeen esimerkiksi energiateollisuuteen”, kertoo Tomi Vartiamäki, Laanian toimitusjohtaja 1.7.2022 alkaen.

L&T Biowatti Oy:n liikevaihto oli 2021 noin 57 miljoonaa euroa ja se työllistää 68 henkilöä sekä laajan alihankintaverkoston puunkorjuu-, haketus-, murskaus- ja kuljetusalalla. Neovalta yhtiöön siirtyy liikevaihtoa reilu 50 miljoonaa euroa ja 54 henkilöä Suomesta ja Virosta. L&T Biowatti Oy:n henkilöstö jatkaa yhtiön palveluksessa ja Neovalta siirtyvä henkilöstö siirtyy yhteiseen yritykseen liikkeen luovutuksella ns. vanhoina työntekijöinä.

Laania Oy:n toiminta alkaa 1.7.2022 ja siihen asti yhteisyrityksen osapuolet jatkavat omia liiketoimintojaan itsenäisesti erillisinä yhtiöinä.

Lisätietoja: Tomi Vartiamäki, puh. +358 50 409 1004