Lassila & Tikanojan ja Neovan energiapuuliiketoiminnot yhdistyivät – toiminta jatkuu nimellä Laania Oy

1.7.2022

Lassila & Tikanojan ja Neovan energiapuuliiketoiminnat yhdistyivät 1.7.2022. Yhteisyrityksen nimi on Laania Oy ja sen liikevaihto on noin 110 miljoonaa euroa. Laanian hallituksen muodostavat Joni Lukkaroinen (hallituksen puheenjohtaja), Jarmo Santala, Petri Järvinen, Eero Hautaniemi ja Jorma Mikkonen. Laanian toimitusjohtajaksi on nimitetty Tomi Vartiamäki, joka työskenteli aiemmin L&T:n Biowatti-liiketoiminnan johtajana. Laanian palveluksessa työskentelee noin 120 henkilöä Suomessa ja Virossa.

Laania Oy on merkittävä bioenergia-alan palveluyritys, jolla on koko maan kattava myynti- ja hankintaverkosto. Yhtiöllä on toimitusvarmuutta turvaava laaja terminaaliverkosto sekä monipuoliset raaka-aineen hankintakanavat, jotka kattavat metsänomistajilta hankittavan puun, metsäteollisuuden sivuvirrat sekä kierrätyspuun. Laanialla on lisäksi valmiit puuenergian tuontikanavat. Keskeisiä asiakkaita ovat energiayhtiöt sekä kuitu- ja tukkipuuta hyödyntävä metsäteollisuus. Yhtiö toimii Suomessa ja Virossa.

Suomesta Neovan energiapuuliiketoiminnoista siirtyy Laaniaan noin 50 henkilöä ja Virossa noin 10 henkilöä. Siirtyvä henkilöstö siirtyy yhteiseen yritykseen liikkeen luovutuksella ns. vanhoina työntekijöinä. Yhteisyrityksen muodostamisen yhteydessä Neovan liiketoiminta jakautuu Virossa energiapuuliiketoimintaan ja turvetuotantoon. Neovan Viron energiapuuliiketointa yhdistyy Laaniaan. Kasvuturpeen ja  energiaturpeen tuotanto ja myynti jatkavat 1.7.2022 jälkeen Neovan kokonaan omistamassa tytäryhtiössä Tootsi Turvas AS:ssä. Lisätietoa Laanian toiminnasta löytyy osoitteesta www.laania.fi