Kuopion Energia

POLTTOAINEET, ENERGIA

Vapo – hyvä kumppani ja varma polttoainetoimittaja

– Kuopion Energialla on pitkä, vuodesta 1972 jatkunut yhteistyö Vapon kanssa. Ihan aina kaikki ei ole mennyt kuten kuuluisassa Strömsössä, mutta viime vuosina Vapo on selvästi muuttunut asiakasta kuuntelevaksi, palveluhaluiseksi ja yhteistyökykyiseksi kumppaniksi. Muutos on ollut suuri ja tervetullut, tuotantojohtaja Peter Seppälä Kuopion energiasta toteaa.

– Kovin monia riittävän suuria turvetuottajia ei Suomessa ole. Vapolta tulee käyttämästämme turpeesta reilusta kolmanneksesta lähes puoleen, ja Vapo on suurin yksittäinen polttoainetoimittaja Kuopion Energialle.

Miksi Vapo:

  • uudistunut, palveluhalukas
  • kuunteleva ja reagointihaluinen
  • toimitusvarmuuteen voi luottaa

Joustoa muutostilanteissa

Kuopion Energian voimalaitos tuottaa sähköä noin 450 GWh ja lämpöä jopa 1 TWh. Turpeen osuus polttoaineesta on noin 45 %, loput 55 % on eri biopolttoaineita.

– Vapo tänään on hyvä kumppani, jonka kanssa vaikkapa kaukolämmön kysynnän vaihteluista johtuva jousto toimii hyvin ja muutostilanteisiin on reagointihalua. Toimitusvarmuus on taattua. Turve on meille hyvä polttoaine vaikkapa kattilatekniikan tai aluetaloudellisten vaikutustensa takia.

Oletko kiinnostunut laitoksesi energiantuotannon kehittämisestä? Lisätietoa energiapalveluistamme